Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6620 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dotaz na Z souřadnici

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
5fred5 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.dub.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 5fred5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dotaz na Z souřadnici
    Zasláno: 03.kvě.2018 v 11:42
Dobrý den,

rád bych si nechal poradit/pomoci. Existuje nějaká možnost (nastavení, aplikace), když kreslím linii potřeboval bych zadat u každého bodu hned Z souřadnici.

Př: obkresluji si linie pro tvorbu DMT (podlahy, kanálky, ...) z kterých pak vytyčuji a kontroluji výšku před betonáží a po betonáži.

děkuji moc !
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17505
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2018 v 13:12
Myslíte zadat Z-složku souřadnice nebo vypsat hodnotu Z souřadnice?
Pro zadání Z použijte filtr ".xy". Pro zobrazení asi nejlépe blok s atributem řízeným textovým polem.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
5fred5 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.dub.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 5fred5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2018 v 13:53
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Myslíte zadat Z-složku souřadnice nebo vypsat hodnotu Z souřadnice?
Pro zadání Z použijte filtr ".xy". Pro zobrazení asi nejlépe blok s atributem řízeným textovým polem.


Zadávání. Vaše rada filtr .xy funguje skvěle! Děkuji moc!
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1254
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2018 v 14:03
Hmm, dobrý nápad... jen člověk musí pořád dokola zadávat ten filter. 

Nebo zkusit jednoduchý propgrámek který bude filter zadávat za vás.

(defun c:LineZ ()
  (command "_.LINE")
  (while (> (getvar 'CMDACTIVE) 0)
    (command ".xy" PAUSE))
  (princ)
)
Zpět nahoru
5fred5 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.dub.2018
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 5fred5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.kvě.2018 v 14:18
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

Hmm, dobrý nápad... jen člověk musí pořád dokola zadávat ten filter. 

Nebo zkusit jednoduchý propgrámek který bude filter zadávat za vás.

(defun c:LineZ ()
  (command "_.LINE")
  (while (> (getvar 'CMDACTIVE) 0)
    (command ".xy" PAUSE))
  (princ)
)


Dokonalé!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5411:VIPJak odlišit bloky stejného jména z různých DWG výkresů?
Tip 2474:VIPJak zapnout/vypnout zlomky AutoStack v Mtextu?
Tip 2035:VIPJak změnit výšku vrstevnic dle objektových dat se Z souřadnicí?
Tip 5360:VIPJak přepnout Map, aby vždy importoval správné souřadnice z DGN? (nedokumentovaný parametr)
Tip 4657:Odstranění výkresových objektů z definice plochy.
Tip 8678:Jak vyvolat aktualizaci tabulky extrakce dat?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,312 sekund.