Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 462 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export změna barvy textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Chris00 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Chris00 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export změna barvy textu
    Zasláno: 05.zář.2018 v 14:54
Ahoj,

prosím nevíte někdo čím to může být, když mám v cadu vložené popisky a text, zobrazující se mi černě, ve všech hladinách i nastavení písma je černá barva, i u kót všude černá, průhlednost je vypnutá, ale když dám export, tak se mi to písmo vykresluje šedě???
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 15:11
V kterém CADu? Export kam?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Chris00 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Chris00 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 15:14
AutoCad2013 a dělám export přímo z cadu z rozvržení do PDF výkresu. Legenda se mi třeba vykreslí pěkně černě, ale jiné popisky šedě, i koty, ikdyž je tam nastavená černá všude a vyplá průhlednost, tak opravdu už nemám tušení kde se stala chyba:/



Upravil Chris00 - 05.zář.2018 v 15:20
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 15:22
Tisknete 2D drátový vizuální styl? Nepoužíváte tiskové styly (barvy namapované na odstíny v PDF)?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Chris00 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Chris00 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 16:10
Takže tím myslíte, že chyba je v nastavení tisku při exportu?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 16:29
Mohly by to být tyto dvě příčiny. Je to tisk/publikování přes standardní PDF driver v AutoCADu?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Chris00 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Chris00 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2018 v 16:44
Ano ano, standartně mám nastavené pdf, mohla bych to zkusit ještě na jiném PC to přenastavit, používám mac. a zde je rovnou přednastavené pdf., formát výkresu můj vlastní a  pak dám preview a ten náhled si uložím. Takže jakoby dál do nastavení už nejdu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17661
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2018 v 07:28
Windows verze má více možností. Především ověřte ty výkresové styly.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
MichalM Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 02.čer.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
W81-64, AutoCAD LT2019, MicroStation V8i
Stav: Offline
Bodů: 80
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MichalM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2018 v 17:41
... nemůže být příčinou nastavení "velmi tenké" tloušťky čáry u popisu? 
dále to může souviset i s použitím určitého fontu písma


Upravil MichalM - 06.zář.2018 v 17:50
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD Electrical 2019, AutoCAD 2019
Stav: Offline
Bodů: 1676
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Buba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2018 v 20:46
Je čierna farba naozaj čierna alebo len odtieň čiernej RAL alebo tvavošedá. Máte v ctb súbore nastavenú tlač čiernej farby čiernou alebo odtieňom šedej?
Zpět nahoru
Chris00 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad2013
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Chris00 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2018 v 23:34
Tak už jsem nalezla chybu!:), nevím jestli je takové nastavení barvy jenom v autocadu u macu, ale problém byl ve výběru černé s indexcolor250, ještě byla v možnostech černá s indexcolor7, ale barva se jmenuje white. Všimla jsem si u jiných technických výkresů, že u černé barvy bylo napsané white, tak jsem dala stejnou možnost a už mi to vykresluje černě :))
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10800:VIPNelze změnit barvu a průhlednost objektu pomocí Override Item
Tip 11500:VIPNastavení barvy pozadí výkresového listu Inventoru pomocí iLogic
Tip 9713:VIPNastavení barev komponentám výkresu Inventoru (VBA makro)
Tip 1652:Připojené popisky (dBconnect) se posunou při exportu do formátu R14.
Tip 5746:VIPZměna odstínu barvy zobrazení prvků v prostředí Inventoru.
Tip 8352:Přidání dynamického rámečku k jakémukoliv textu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.