Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2833 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Počítač na Revit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
LukasG Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.zář.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Počítač na Revit
    Zasláno: 26.zář.2018 v 08:09
Chtěl bych si nechat sestavit počítač na práci v Revitu. Máte nějaké doporučení čím ho vybavit? Kolik RAM, jaký procesor, jaká grafika? Budu v tom dělat středně velké projekty.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17771
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:15
Pokud je cílem jen výkon, bez velkých ohledů na cenu, pak určitě co nejvíce RAM (32GB, min. 16GB), SSD disk. Grafika stačí ve střední třídě (ne herní low-end) a procesor s co největší frekvencí. Dobrý monitor a možná 3D myš.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
LukasG Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.zář.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:18
Děkuji. Ještě se zeptám jestli se vyplatí investovat do procesoru Intel Core i9 nebo stačí i7 nebo raději AMD Tyzen.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17771
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:24
Core i9 se zde moc neuplatní, leda při lokálním renderingu. AMD myslíte Ryzen? Jeho poměr nižší frekvence/více jader není na CAD moc vhodný - ve většině případů bude pomalejší než obdobný Intel.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5940
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2018 v 08:32
Co se týče disku, tak SSD je dobrá volba, disky typu m.2 ještě lepší ;-).
PepaR
Zpět nahoru
LukasG Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.zář.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.říj.2018 v 17:05
Díky za tipy. Už se těším až mi nový Revit pošlape na nové mašině.
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.říj.2018 v 18:58
Na středně velké projekty( např: domy do 30bytů)  dle mě stačí obyčejný kancelářské PC s SSD diskem + 8GB RAM.


Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11619:VIPRevit benchmark - jak měřit výkon PC workstation pro Revit.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.