Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3513 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvoření rodiny kce sloupu s vnořenou obec. pozn.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvoření rodiny kce sloupu s vnořenou obec. pozn.
    Zasláno: 02.říj.2018 v 10:34
Dobrý den, můj cíl je vytvoření rodiny konstrukčního sloupu, který bude rovnou spojen s popiskou, která vypíše rozměry sloupu.

Jdu na to přes vnořenou rodinu.

Můj postup je:
1)Vytvořena rodina konstrukčního sloupu
2)vytvořena rodina obecné popisky
3)vytvoření nového sdíleného parametru Název: Délka, Disciplína: Obecné, Typ parametru: Délka
4)Obecná popiska má štítek, který vypisuje tento sdílený parametr
5)vložení rodiny obecné popisky do rodiny konstrukčního sloupou
6)přidání sdíleného parametru do rodiny konstrukčního sloupu.
7)načtení rodiny konstrukčního sloupu do projektu

Problém, v popisce není vypsaná hodnota sdíleného parametru.

Co mám změnit, aby to fungovalo dle mého plánu
Děkuji za radu

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 61519/a.png

Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 13:06
Tak jsem na to přišel.

Při tvorbě takovéhle vnorene popisky je třeba pak v rodine konstrukcni sloupy - hostujici rodina. kliknout na popisku - dat upravit typ, a tam přiřadit parametrum popisky přiřadit přes znamenko rovna se, stejne parametry jako ma rodina.

Pak to již funguje dobře.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 61519/a_2018-10-02_13-06-40.png

Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 5918
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2018 v 20:52
Dobrý večer, 

vnořovat popisku dovnitř rodiny je podle mě dosti nepraktické. Obvzláště, když můžete aplikovat funkci Popsat vše.
PepaR
Zpět nahoru
Martin_123 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.bře.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Revit 2014
Stav: Offline
Bodů: 30
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martin_123 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.říj.2018 v 09:43
Ano, vaše připomínka dává větší smysl.

také jsem došel k závěru, že moje řešení je takové těžkopádnější.

Děkuji za připomínku.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8020:Jak v Revitu vykazovat vnořené rodiny?
Tip 10480:Fázování rodiny okna s vnořenou rodinou vybrání.
Tip 5033:Proč u některých sloupů chybí černá výplň?
Tip 11176:K čemu slouží parametr Sdílené ve vlastnostech RFA rodiny v editoru rodin?
Tip 9292:Revit LT - trik pro změnu velikosti rodiny.
Tip 10796:Jak vytvořím v rodině poznámky text, jehož pozici je možné parametricky ovládat?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.