Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3284 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dotaz ohledně Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hunt Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2018
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hunt Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dotaz ohledně Inventoru
    Zasláno: 04.říj.2018 v 12:10
Dobrý den,
nevím, zda píši do správné sekce, ale i tak to zkusím. V blízké době budu vytvářet model dopravního prostředku v Inventoru 2018 a s tímto jdu na Vás s dotazem. Chci se zeptat, zda v Inventoru je nějaká možnost výpočtu odporu vzduchu pro daný model a případně kde ho sehnat/dokoupit, jelikož je pro aktuálně velmi důležitý. Druhá věc je ta, že se chci zeptat, s jakou příponou mám ukládat sestavy, když je potřebuji otevřít v konkurenčním programu (SolidEdge, SolidWorks), jelikož jsem se dočetl, že mám uložit ve "STEPu", ale to mi nefunguje.

Díky za odpověď.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Stav: Offline
Bodů: 1175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 12:25
K výpočtům vám doufám napíše podrobnosti někdo zasvěcenější, takže odpovídám na druhý dotaz.
Pro export do jiného formátu (např. STEP) použijte buď příkaz Soubor - exportovat - formát CAD nebo Soubor - uložit jako, ale zde musíte zvolit "uložit kopii jako" - tento příkaz nabídne také volbu dalších CAD formátů (na rozdíl od prostého "uložit jako")
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 12:38
S tím STEPem to nemusí být vždy úplně jednoduché. Děláme v SolidEdge a NX. Dostal se k nám STEP pocházející z Inventoru a ani jeden námi používaný program ho neuměl otevřít. Resp. ho otevřel, žádné problémy nehlásil, ale model byl prázdný. Zkušebně jsme ho načetli do Inventoru a tam byl ok. Znovu jsem udělal export do STEPu a opět nešel načíst. Zřejmě nějaká nekompatibilita.
 
Už si nevzpomínám, jak a zda-li vůbec jsme to vyřešili. Obecně se STEP soubory problém není, ale nemusí to být pravidlo.
 
Pavel Štyl
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2018 v 12:59
Na obtékání a odpor vzduchu měl ještě nedávno Autodesk jednoduchou aplikaci Flow Design. Už není nabízena, ale možná ještě někde najdete trial. Pro pokročilejší "profi" výpočty je Autodesk CFD.
 
STEP jde z Inventoru exportovat v různých standardních podobách, včetně AP214, AP203E2, AP242 - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hunt Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2018
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hunt Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2018 v 07:32
Díky všem za odpověďi :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8635:Analýzy výkonu GIS serveru Autodesk Infrastructure Map Server.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.