Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2401 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Paleta Nástrojů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
truvan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.zář.2018
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
CAD LT
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace truvan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Paleta Nástrojů
    Zasláno: 01.lis.2018 v 08:33
V paletě nástrojů mám definované vlastnosti např.pro kotu hladinu a vlastnosti,pro usečku hladinu atd.

problem je že když spustím  příkaz z historie tak nefungují předdefinované vlastnosti z panelu nástrojů,ale  kreslí v aktuální hladine. mam LT2018,jde to  nějak zařídit aby to fungovalo i z historie ???
díky za info
TRUVAN
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 860
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 08:38
Rekl bych ze ne. V PN je asi napsan retecec prikazu ktery se provadi kliken na ikonu. V historii pak zustane jenom jeden z nich (prvni z retezce - myslim).
Urcite ale tady budou i jine nazory... 
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
truvan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.zář.2018
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
CAD LT
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace truvan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 08:45
Hm, jak to tedy zařídit,asi změnit styl práce,ale nedaří se mi s paletou nástrojů pohnout,je možné mít jednu paletu nástrojů vlevo a jinou vpravo ??
TRUVAN
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 860
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 08:50
Dve palety nastroju jsem nikdy nevidel - rekl bych ze to nejde.
Ohledne stylo prace - nejlepsi zpusob je napsat si par prikazu a zadavat je primo z klavesnice (levou rukou) - na to ale potrebujete plny AutoCAD. LTčko tady mnoho toho nenabízi...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
truvan Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.zář.2018
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
CAD LT
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace truvan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 09:24
dik, hledám jak moji praci zefektivnit ,potřebuju být rychlejší nedělám nic složitého,ale připadám si strašně pomalý,mám stažené obrysy v DXF ze zaměřovacího přístroje a potřebuji z nich udělat výkres desek s vůlemi a výřezy. jde nějak automaticky nasadit na obrys čáry o různém posunu ??
TRUVAN
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
Stav: Offline
Bodů: 860
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2018 v 09:30
jestli Vam spravne rozumim tak se jedna o prikaz _OFFSET. Pak je odpoved ano. Lze napsat prikaz (vLISPu) jemnoval by se napr O50 a ten by po nakresleni cary (krivky) ji automaticky "odsadil" o 50mm, popri. dal do spravne hladiny, ..., ... . Nebo neco podobneho, zalezi jak to presne chcete pouzivat.
Abyste ale ten LISP doplnek do autocadu nacetl tak potrebujete plny AutoCAD a ne LT verzy. V LT bych to delal pres paletu nastroju, ale to uz, jak pisete, vite...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4418:VIPADT chyba: Nelze spustit nástroj. Třída není zaregistrována.
Tip 3799:VIPChyba nástroje z palety: 'Nelze spustit nástroj'
Tip 4305:Co jsou soubory .XPG AutoCADu?
Tip 6991:VIPPrázdné palety nástrojů v AutoCAD Civil 3D 2010?
Tip 4106:VIPNastavení prodlevy otvírání/skrývání palety nástrojů.
Tip 3794:VIPPřidání vlastních LISP maker a příkazů do palety nástrojů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.