Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2163 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

VYTVOŘENÍ NOVÉHO PROJETKU + PŘEPSÁNÍ NÁZVU DÍLŮ

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 345
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: VYTVOŘENÍ NOVÉHO PROJETKU + PŘEPSÁNÍ NÁZVU DÍLŮ
    Zasláno: 17.pro.2018 v 11:34
Zdravím,

Potřebuji napsat nějak, nevím jak a doufám že mi pomůžete, pravidlo které mi vytvoří nový projekt a přeuloží i díly.

V současné době mám výchozí projet 90-xxxxx.00.A - NE3 "nájezdový klín" který je řízen excelovskou tabulkou viz obrázek. Tento projet přeuložím na nový např.: 90-11111.00.A -NE3 a následně musím i přeuložit všechny díly tak aby místo 90-xxxxx.01.A;90-xxxxx.02.A.... měly 90-11111.01.A; 90-11111.02.A... To je nesložitější část. Pak už jen otevřu excel, změním 4 základní rozměry a celý projekt se aktualizuje na požadované rozměry. Pak jen projdu výkres po výkresu a zkontroluji zda se mi neutekla nějáká kóta. Nastavené i-logicky se mi násleně postarají o vše, od názvy dílů, popisy .... až po exporty JPG, DXF, PDF.

Potřebuji napsat pravidlo které po otevření sestavy výchozího projektu a spuštění bude fungovat nějak takle:

otázka: Název projektu ?
Moje odpověď : 90-11111.00.A - NE3

- následně výchozí projekt zkopíruje a přepíše názvy souborů -
1) IPJ - VÝCHOZÍ 90-xxxxx.00.A - NE3 na 90-11111.00.A - NE3
2) iam - výchozí 90-xxxxx.00.A na 90-11111.00.A
3) ipt - výchozí 90-xxxxx.01.A na 90-11111.01.A
                       90-xxxxx.02.A na 90-11111.02.A
                       90-xxxxx.03.A na 90-11111.03.A
......
4) idw - stejně jako ipt

Jde vůbec něco takového? pokud ano, tak jak to udělám?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/Výstřižek5_-_nájezd.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 345
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.pro.2018 v 15:16
Je vůbec možné pomocí I-logicu zkopírovat součást a uložit ji jako kopii? 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1145
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.pro.2018 v 22:35
Tohle sice je možné udělat, ale rozhodně se nejedná o jednoduchou úlohu. Já už jsem podobné úlohy řešil a rozhodně bych do toho nešel v iLogicu. Jako nejschůdnější cestu bych doporučil použít Vault a příkaz "Kopírovat návrh". Ten se vám o to postará a ještě máte ta data zálohovaná.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 345
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 08:58
Děkuji za radu,

Ano, Vault by byl ideálním řešením, ale bohužel my ho nepoužíváme. Proto se snažím si všelijak pomoct k zjednodušení a zrychlení práce, přesto že je dost často krkolomné a nelogické.
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1145
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.pro.2018 v 09:26
Dělat vlastní kopírování takhle složitého modelu, kde je to provázáno na výkresy a excelovské tabulky vám opravdu nedoporučuju. První verze bez napojení na Excel mi trvala skoro týden, přepisoval jsem to snad čtyřikrát, než to začalo alespoň trochu fungovat. A to si myslím, že jsem mnohem zkušenější a od začátku jsem v principu věděl, jak na to.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9399:VIPPočet kusů součásti v sestavě do výkresu dané součásti.
Tip 9970:Proč se změna barvy součásti nepromítne do sestavy?
Tip 8544:Jak přesunout díl z nadřazené sestavy do existující podsestavy?
Tip 11615:Rozložené kotvy a šrouby nezobrazují označení jednotlivého dílu ve výkazu materiálu.
Tip 1759:Jak definovat název výkresu pro příkaz Nový (_New)?
Tip 7999:Jak odstranit přepsání kótovacích stylů v kótách?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,340 sekund.