Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Matys13 ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Nováček ![]() Přihlášen: 04.úno.2019 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2008 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() Zasláno: 04.úno.2019 v 21:46 |
Ahojte, dostal jsem výkres, ve kterém nemůžu přesouvat, kopírovat ani vkládat objekty. Mazat je možné. Pro někoho možná jednoduchá otázka, ale já jsem se s tím vážně nesetkal. Výkres bude asi blokovaný proti různým editací (i když mazání je možné...).
Zkoušel jsem i objekty kopírovat a vložit do prázdného výkresu, ale nejde to... Nevíte co s tím, prosím? Autocad 2008.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21941 |
![]() |
O jaké objekty jde? (vybrat a Ctrl+1) Nejsou to proxy objekty z jiné aplikace?
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3946 |
![]() |
Co s tím udělá příkaz _exporttoautocad?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Nováček ![]() Přihlášen: 04.úno.2019 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2008 Stav: Offline Bodů: 5 |
![]() |
V podrobnostech o objektech jsem nenašel nic do očí bijícího.
Příkaz _exporttoautocad nedělá nic nebo ho špatně používám, což je klidně možné. Nahrávám v příloze kousek z výkresu. Nevím si s tím vůbec rady. Zkusil by se na to někdo prosím mrknout? Předem moc děkuji
|
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Zkusil jsem váš soubor otevřít v AutoCadu 2009 a vše funguje bez problémů.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jde Vám veškerá editace?
Jiné výkresy mi fungují bez problémů, tak nevím, jestli je háček někde v nastavení mého Autocadu. Myslíte, že byste mi zkusil vyexportovat můj celý výkres, který bych Vám hodil do mailu, do jiného formátu, prosím? Potřebuji pracovat na projektu ![]() Nejlépe bych si ale poradil sám, i když nevím, kde může být pointa... Při otevření výkresu na mě vyskočí toto okno. Mohla by to být příčina? Upravil Matys13 - 05.úno.2019 v 20:07 |
|
![]() |
|
flesar ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.lis.2005 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AIP 2009 Stav: Offline Bodů: 641 |
![]() |
Zkoušel jsem kopii, posun, otáčení. Jestli se nenačetly nějaké proxy objekty nemohu posoudit. Pokud celý výkres pošlete (nakopírujete do nějakého úložiště) mohu ho zkusit otevřít a přeuložit.
Upravil flesar - 05.úno.2019 v 20:43 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21941 |
![]() |
V aktuálních verzích AutoCADu není s tímto DWG problém. Obsahuje proxy objekty z formátu DGN - asi byl vytvořen v Microstation. Pro verze kolem 2012 byl k dispozici hotfix, který tyto nekompatibility řešil, ale verze 2008 už není delší dobu podporovaná, tam asi řešení není.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Řešení tohoto problému je nakonec přeložení výkresu v jiné aplikaci, která s DWG umí pracovat. Poté už Autocad s výkresem pracuje normálně. Děkuji Flesarovi za vyřešení problému :-)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
S DWG umí zcela 100% pracovat pouze dvě aplikace - AutoCAD a AutoCAD LT. Je spousta jiných programů, které zapisují soubory s příponou .DWG, ale nejde o pravý formát DWG (AutoCAD při jejich otvírání varuje) a jejich použití může způsobit ztrátu některých informací a řadu dalších problémů.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,200 sekund.