Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3894 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tloušťka čar v náčrtu.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tloušťka čar v náčrtu.
    Zasláno: 22.úno.2019 v 20:16
Zdravím s drobným dotazem.

Rád bych v Inventoru (trvale a správně) nastavil větší tloušťku čar v náčrtu.

Důvodem je pořízení monitoru s vysokým rozlišením.

Zbytek je vcelku OK.

Děkuji


Upravil rys-kt4 - 22.úno.2019 v 20:20
Jan Binder
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2019 v 16:56
Dokumentované to není, ale je to možné na vlastí riziko zkusit.
Tloušťka čar je nastavena v registrech pro každé barevné schéma zvlášť a je možné jí změnit.
Barevná schémata jsou pro verzi 2017 uložena v klíči
HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk\Inventor\RegistryVersion21.0\System\Preferences\ColorSchemes\Schemes
Pro jiné verze se liší tučná část.
V každém podkíči je potom jedno schéma a v něm je možné upravit hodnoty
3DThickLine (výchozí hodnota 2) a 3DThinLine (výchozí hodnota 1). Podle mě nemá smysl zadávat hodnotu větší než 4, protože nemá efekt.
 
Příklad:
Schéma: Temná modř
3DThickLine = 4
3DThinLine = 2

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/24-2-2019_16-44-28_2019-02-24_16-54-02.png

Výchozí

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/24-2-2019_16-45-17.png

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2019 v 17:06
Dobrý den a děkuji, chtěl jsem vědět zda to v obecném nastavení aplikace není ukryté.
Úpravu v registrech zkusím hned jak najdu způsob správné zálohy registru.
Jan Binder
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2019 v 17:13
Přímo v editoru registru je funkce exportovat. Vytvořený soubor .reg je potom možné opět nahrát dvojklikem.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9996/24-2-2019_17-11-17.png

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2019 v 17:37
Prima, děkuji.
Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2019 v 18:05
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.úno.2019 v 09:09
Ano, funkční
Jan Binder
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.úno.2019 v 09:19
Ještě jeden malý dovětek:

A co texty kót, lze je též drobně přizpůsobit ?

Děkuji
Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.úno.2019 v 10:31
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 225
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.úno.2019 v 23:45
Děkuji, výsledek je již příjemný.

Aby to bylo ale celé, nelze se ještě nezeptat na poslední drobnosti.

V autocadu bylo možné zvětšit výběrovou oblast kurzoru a tedy i výběrového čtverečku.

- Lze toto provést i u Inventoru tak (uzlová uchopení), aby se mírně zvětšil i výběrový modrý/žlutý čtvereček ( např. při hledání konce či poloviny hrany modelu)

- To samé při přemísťování/seskupování těles též za významné body

- Totéž by bylo příjemné ještě i v prostředí náčrtu, velikost výběrového křížku při napojování čar na významné body úseček a větší body na konci úseček při najetí kurzorem při napojování ...

4K/5K monitory jsou opravdu fajn a patří jim budoucnost, nicméně vektorový SW (Inventor) potřebuje ještě trochu učesat.
Ostatnímu SW zpravidla postačí základní nastavení windows na zvětšené zobrazení 150, resp. 200%.

Děkuji za pomoc
Jan Binder
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 6424:VIPPoužití konstrukčních čar náčrtu ve výkresovém pohledu sestavy Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 5690:Nastavení tloušťky čáry v Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.