Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3365 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

NASTAVENÍ FORMÁTU UŽIVATELSKÉ FLASTNOSTI

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: NASTAVENÍ FORMÁTU UŽIVATELSKÉ FLASTNOSTI
    Zasláno: 06.bře.2019 v 11:57
Zdravím, mám jednoduché pravidlo, které mi vyplní uživatelské parametry ale potřeboval bych aby mi nastavilo i formát uživatelské vlastnosti a "zaškrtávátko" pro export. Dá se to vůbec napsat? pokud ano, tak jak?

Try
Parameter("NR0") = Parameter("R0")
Catch
End Try
Try
Parameter("NR1") = Parameter("R1")
Catch
End Try
Try
Parameter("NR2") = Parameter("R2")
Catch
End Try
Try
Parameter("NR3") = Parameter("R3")
Catch
End Try
Try
Parameter("NR4") = Parameter("R4")
Catch
End Try
Try
Parameter("NR5") = Parameter("R5")
Catch
End Try


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 4903/formát_uživatelské_vlastnosti.JPG


Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.bře.2019 v 12:33
Všechny vlastnosti jsou přístupné pro objekt typu parametr - snadno je zobrazíte po napsání tečky za daným objektem:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/paramX.jpg

 
Export je řízen vlastností "ExposedAsProperty".
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 388
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 10:31
Děkuji za odpověď, 
ale asi něco dělám špatně, protože mi to nefunguje.

Ještě mám pár otázek:

1) Jak jste posílal výstřižek s vyskakovací nabídkou pro možnosti, to jde nastavit aby takové okno vyskakovalo i ve verzi 2015? nebo je to automatická funkce od vyšší verze?

2) Je možné přez i-logic nastavit i formát hodnoty? "ŘETĚZEC JEDNOTEK" "POČÁTEČNÍ NULY" KONCOVÉ NULY" níže mám napsanou část i-logic, kterou kopíruji pod sebe a přepíšu třeba jen "NR0" na "NR1" .....

Try
Parameter("NR0") = Parameter("R0")
Catch
End Try
Try
iProperties.Value("Custom", "NR0") = iProperties.Value("Custom", "R0")
Catch
End Try
Try
iProperties.Value("Custom", "NR0-M") = iProperties.Value("Custom", "R0-M")
Catch
End Try
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2019 v 11:48
Ten "našeptávač" je až funkce verze 2019. K parametrům musíte přistupovat tak jak je v té ukázce, pak nabídnou potřebné vlastnosti, včetně jednotek a koncových nul.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9347:Jak přidat uživatelský rozměr papíru (formát) do AutoCADu? (zašedlé)
Tip 7717:Uživatelský rozměr papíru pro export PDF z AutoCADu.
Tip 1661:Jak v AutoCADu LT 2002 vykreslovat na větší formát než 1500x900mm?
Tip 610:Jak používat uživatelské rozměry papíru při tisku na DesignJety?
Tip 6939:VIPPřenos nastavení AutoCADu na jiné PC či uživatele (přes USB, LAN...)
Tip 9796:VIPiLogic pravidlo pro úpravu formátu exportovaných parametrů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.