Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3216 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zobrazení lišty uchopovacích bodů v Acad 2019

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zobrazení lišty uchopovacích bodů v Acad 2019
    Zasláno: 08.bře.2019 v 10:46
Zdravím,

pomůžete mi prosím někdo najít lištu s uchopovacími body v Acadu 2019? Přecházím ze starého zobrazení s klasickým zobrazením ikon a šílím.
Nemyslím nastavení uchopovacích bodů, ale aby se mi zobrazovali jako ikony uchopovací body.

Díky.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 933
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 10:50
Dobry den,
pokud myslite toto (viz obrazek), tak tuto nabidku vyvolate (uprestred prikazu, kdyz to potrebujete) podrzenim kl. Shift a Pravym Klikem myší.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2019_03_08_01.png


JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 10:52
Super. Aspoň něco. A pokud chci mít lištu s těmito ikonami jako to bylo v dřívějším Acadu?
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 933
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 11:21
Tak to musite do CUI...
zadejte prikaz _CUI a hodi vas to do okenka jako na obr....

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2019_03_08_02.png



... tam si v Toolbars najdete pozadovane menicko (nebo si vytvorite svoje) a pak to pridate do Pracovniho prostoru (Workspace) v CADU. pak se vam Cad bude spoustet s Ribbonama i s timto Toolbarem. Je to ale kapanek slozitejsi nez pisu... Pokud ten bar opravdu chcete, zkuste zapatrat na Googlu, jak se upravuje Workspace v AutoCADu...
Osobne bych rekl, ze postup, jak jsem vam ho pospal vyse stasi, je rychlejsi, nebordelite si pracovni prostor spoustou ikon (lze se k nim dostat i jinak).
Existuje jeste rychlejsi zpusob jak vyvolat cilene napr jenom EndPoint (tzn filtrovat)... podrzenim klaves Shift a E (v anglickem prostredi)... podobne je to i u ostatnich bodu...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Hrnčíř Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Hrnčíř Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 11:30

V dolní liště vpravo jsou ikony. Vedle ikony tvaru čtverečku je rozbalovací šipka a po kliknutí na ni se objeví panel s uchopovacími režimy.

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1375
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 11:31
Napiště do příkazového řádku:

-npanel "uchopení objektů"
Zpět nahoru
hrbacekp Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2012
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad2019
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hrbacekp Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2019 v 11:50
Geniální. Díky moc pánové!!!!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8720:Chyba: Extrémně malé měřítko ignorováno.
Tip 5161:Přepínání uchopovacích bodů "pod" kurzorem.
Tip 3651:AutoCAD 2004 použije v rozích MText objektu nové uchopovací body. Jak je vypnout?
Tip 10796:Jak vytvořím v rodině poznámky text, jehož pozici je možné parametricky ovládat?
Tip 2367:Nefunguje uchopovací režim Bod (_Node) na body (POINT).
Tip 3660:Jak uchopit bod ležící uprostřed mezi dvěma body?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,232 sekund.