Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 1557 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

SETENV - vynulování proměnné prostředí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2017 LT
Stav: Offline
Bodů: 358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: SETENV - vynulování proměnné prostředí
    Zasláno: 23.srp.2019 v 09:53
V A2019 LT využívám pro práci s textem v makru SETENV pro uložení textu do proměnné prostředí.
např. SETENV users1 "TEXT"
 
Chtěl bych mít možnost tuto proměnnou "vynulovat", ale to se mi nedaří.
Pokud zadám např.:
SETENV users1 ""
zůstane v proměnné users1 původní hodnota.
 
Zatím to řeším tak, že zadávám mezeru (" ") - ve výsledném textu se to celkem ztratí, ale chtěl bych to mít "čisté".
 
Má někdo řešení?
 
PS.
Přes REGEDIT dokáži proměnnou v REGISTRY vynulovat - ale potřeboval bych to vyřešit přímo z prostředí Autocadu
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2019 v 10:03
Zkuste prosím postupy dle:
 
ale nevím zda se podaří z menu makra - v nejhorším skriptem.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2017 LT
Stav: Offline
Bodů: 358
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2019 v 13:39
Děkuji za radu.
Takovémuto řešení jsem se chtěl vyhnout - chtěl jsem "vynulovat" proměnnou prostředí, ne do ní zadat "neviditelné" znaky.
Nakonec jak píši výše - zadávám mezeru (" "), což je obdoba Vašeho řešení.
Asi to lépe nepůjde, tak jsem to alespoň vylepšil tak, že při dalším zpracování makra dávám podmínku:
 
$(IF, $(eq, $(getenv,users1)," "),,$(getenv,users1))
 
takže se ta mezera ve výsledném textu neobjeví.
 
 
 
 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 18579
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.srp.2019 v 15:10
Ano, to je asi jediné řešení. Jinak než takto nebo přes Registry to vymazat nejde.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3126:VIPPřehled environment proměnných AutoCADu (nastavovaných pomocí SETENV).
Tip 8663:Jak vymazat (odstranit) proměnnou nastavenou pomocí SETENV?
Tip 9762:Laso - nový způsob výběru objektů ve verzi 2015 (a jeho nedokumentovaná nastavení)
Tip 6642:Zpoždění notifikací změn xrefů - ikonka s vykřičníkem.
Tip 10443:Jak skrýt v AutoCADu systémové tiskárny v dialogu PLOT?
Tip 2507:Hlášení "Bude vytvořeno příliš mnoho objektů" v příkazu POLE.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.