Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2096 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Potrebujem pomoc s príkazom v ilogic

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Accid Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.říj.2019
Lokalita: Slovakia
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Accid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Potrebujem pomoc s príkazom v ilogic
    Zasláno: 12.říj.2019 v 13:25
Čaute,
Chcel by som vás poprosiť o pomoc pri príkaze v ilogicu.vysvetlim:
Mám zostavu spravenu cez ilogic,pri otvorení modelu si zadam rozmery výrobku ktoré chcem no a chcel by som aby som do tejto tabuľky zadaval číslo zákazky ktoré sa mi premietne do rohového razitka vo výkres na začiatok čísla vykresu( príklad : ___________-1-0-0) za podciarku by sa menilo číslo zákazky. Viete mi pomôcť? Ďakujem
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1389
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2019 v 13:14
Tahle otázka má dvě části.
1) Vyplnění čísla zakázky se dá provést do iVlastnosti (např.: Projekt) a tu potom zobrazit na výkrese.
Pokud je potřeba do razítka spojit více iVlastností do jednoho pole, tak buď použít v jednom textBoxu více "proměnných" <Projekt>-<Rozměr>, nebo je sloučit už předem do jedné uživatelské iVlastnosti pomocí výrazů.
2) Větší problém je potom se správou dat a pojmenováním souborů. Soubory by měli mít unikátní názvy a osvědčená praxe je NázevSouboru = ČíloSoučásti. Tady je problém, protože iLogic nedokáže měnit názvy souborů.

Tady je příklad na jedné součástce, ale na sestavě to bude obdobné
Zpět nahoru
Accid Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.říj.2019
Lokalita: Slovakia
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Accid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2019 v 13:27
No lamem si nad tým hlavu už pol roka. Mám napr. model dverí a podľa zákaziek sa menia len rozmery tak pre úsporu času chcem len meniť v tabuľke rozmery a číslo zákazky a dať hromadnú tlač, samozrejme údaj o rozvinutom tvare v rohom razitku sa musí tiež automaticky meniť. Skúšal som veľa veci ale vždy sa vyskytla chyba. Pozriem prílohu čo si mi poslal.diky
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2019 v 12:00
Já  mám  třeba řešení tak že v modelu mám  vlastnost ZAKAZKA, tato vlastnost je inporotvaná do kazde ho výkresu a  pokud vygeneruji dukemtnaci  tak na výkrese je i  dané číslo zakazky v ramečku před číslem  dílce. 
Potom mám progrma který mi dle kusovniku připravi sadu(DXF a PDF)  výkresu  takže před každým výkresem je napsané  číslo zakázky.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Accid Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.říj.2019
Lokalita: Slovakia
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Accid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2019 v 13:13
A vedel by si mi poslať ako to máš model+výkres,nejaký príklad. To čo si popísal mi pripomína môj prípad.diky
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1468
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2019 v 13:17
V hlavnim modelu mám  vlasnost ZAKAZKA(číslo zakazky) tu  das normálne exportovat do  vsech dilců  a a sestav ta se pak  pri nastaveni  exportu  do  vykresu projevi pokud na ni  das odkaz v  razitku.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Accid Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.říj.2019
Lokalita: Slovakia
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Accid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2019 v 13:18
Jj,skúsim to.diky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.