Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3607 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inštalácia obsahového centra I 2018

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tspr12 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.bře.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tspr12 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inštalácia obsahového centra I 2018
    Zasláno: 06.led.2020 v 23:02

Zdravím priatelia!

Učím odbornú výchovu v duálnom vzdelávaní a tak som si stiahol študentskú verziu a nainštaloval Inventor Profesionál 2018 pod Windows 10 x 64.

Potom som si chcel nainštalovať obsahové centrum ( knižnicu )a podľa návodu a rozbalil do: C:\Autodesk\ContentLibrary2018 a inštaláciu som chcel dokončiť spustením  ContentLibrarySetup.exe. Inštalácia vyhodila chybu a navrhla, že mám ako prvé nainštalovať  Autodesk Data Management  Server.

Pozrel som do: Nastavenia – Aplikácie a súčasti   a zistil som, že Autodesk Data Managment Server skutočne nie je  nainštalovaný.

Chcel som ešte raz spustiť inštaláciu Inventoru, ale všetko ukazuje v zelenom a nainštalované včítane  Valut BASIC 2018 a pokračovať v inštalácii sa ďalej nedalo.

V tomto bode som bezradne skončil a neviem ďalej pokračovať.

Vie mi niekto pomôcť s inštaláciou Data Managment Serveru?

Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 435
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2020 v 07:50
Zdravím,

jestli to dobře chápu tak mícháte 2 různé věci.

Obsahové centrum = knihovny šroubů, matic, profilů,...
Jednotlivé knihovny - normy - si vybíráte během instalace samotného Inventoru (alespoň tak to je u běžné verze, snad to nemá studentská jinak)

Autodesk Data Management Server (ADMS) je správce databáze vašich souborů ve Vaultu. Pokud nebudete používat Vault ADMS ani nepotřebujete instalovat.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
tspr12 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.bře.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tspr12 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2020 v 10:25

Ďakujem p. Šimůnek za Váš čas venovaný môjmu problému.

Podľa oficiálnej stránky  Autodesku knižnice nie sú súčasťou inštalačných súborov a je ich treba inštalovať samostatne. Knižnice sa dajú  len stiahnuť s príponou  .exe. Keď ich spustím, tak sa inštalujú do priečinka s príponou .zip.   A len jeden je s príponou .exe a tan pri spustení vyžaduje ADMS. Keď rozpakujem napr. InventorDIN.zip dostanem dva súbory AI2018_Inventor DIN.mdf a AI2018_Inventor DIN_log.ldf.

Pozrel som pre istotu  aj miesto kde má byť knižnica nainštalovaná: C:\Users\XXX\AppData\Local\Autodesk\Inventor 2018\Content Center\PC\Libraries , ale nič sa tam nenachádza.

 A to je asi podstata môjho problému s ktorou neviem pohnúť.

Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 435
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2020 v 12:05
Zvláštní, mě se knihovny obsahového centra instalovali při instalaci Inventoru.

Na Vámi uvedené cestě také nic nemám.

Knihovny mám na cestě:
C:\ProgramData\Autodesk\Inventor 2020\Content Center\Libraries


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/knihovny_obs_centra.JPG

Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Abaqus, NX, Inventor, AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 349
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2020 v 12:08
Dobrý den.
Obsahové centrum lze provozovat lokálně nebo jako sdílené. Pro instalace ve firmě nebo ve škole je vhodné použít sdílené OC. Především pro snazší správu OC. Stačí provést úpravy na jednom místě a nemusíte je pak kopírovat na další stanice. Pro sdílené OC je ale nutno instalovat AMDS. A to i v případě, že nebudete využívat sdílení souborů ve Vaultu.
Pro lokální provoz OC je nutno již při instalaci Inventoru zvolit "Místní obsah". Tím se Vám možná nenainstalují knihovny. Mělo by se ale vytvořit prostředí pro připojení knihoven.
Mašek
Zpět nahoru
tspr12 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.bře.2014
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tspr12 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.led.2020 v 18:36

Ďakujem všetkým, čo mi pomohli s problémom!

To čo som chcel inštalovať  bolo vzdialené knihony obsahového centra  (Remote Content Libraries ) a na to je naozaj treba ADMS.


Nakoniec som našiel takéto riešenie:

Nakoniec som vošiel do  Nastavenia – Aplikácie a súčasti   a vybral som Autodesk Inventor content center Libraries 2018 a klikol som na Upraviť a postupne som sa dostal až k adrese, kde je knižnica nainštalovaná  (C:\ProgramData\Autodesk\Inventor 2018\Content Center\Libraries). Spustil som Inventor  Klikol na Subor (vľavo hore) potom na Možnosti ďalej na Obsahové centrum a zaklikol Místní obsah aplykace inventor  a vložil som adresu knihovne a nakoniec som klikol na Použít.      Naozaj neviem, či je to správne, ale už sa mi dajú vybrať a vložiť súčiastky z knižnice.

Ak má niekto ešte nejakú ideu, rád si dám poradiť.

Zpět nahoru
VöWELD Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.čvc.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VöWELD Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2020 v 10:09
Zdravím Vás,

Stretol som sa s podobným problémom. Až na detail, že mi nepomohol postup, ktorý zvolil zakladateľ tejto diskusnej témy. Chcel by som sa teda opýtať priamo na knižnicu. 
Je možné stiahnúť niekde knižnicu a vložiť ju do aplikácie? 

Stručný popis:
Pred mesiacom som mal veľký výpadok hardvéru. Pri výmene grafickej karty došlo k narušeniu Windowsu, čo viedlo k problémom s načítaním HDD. Takže som bol prakticky úplne odrezaný od úložiska. Jediné čo dokázalo HDD prečítať bolo Ubuntu, aj to však bez zápisu a kopírovania. Bol som teda nútený naformátovať disk a teda som prišiel aj o všetky programy, vrátane Inventoru (Predtým som používal 2017). Po celkovej oprave PC som si opäť nainštaloval Inventor, avšak tentokrát očividne bez knižnice (obsahového centra)... 

Vopred veľmi pekne ďakujem za pomoc. 
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 435
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.kvě.2020 v 15:53
Zdravím,

pokud se nepletu tak by knihovny měly jít nainstalovat i dodatečně.
Normálně spustit instalaci Inventoru a pak tam zaškrtnout ty chybějící knihovny obsahového centra
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
VöWELD Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 31.čvc.2019
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VöWELD Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.kvě.2020 v 09:01
Ďakujem. 

Podarilo sa mi to napokon vyriešiť tak, že som objavil zálohu starého disku. Tak som si knižnice prekopíroval do vyššie uvedeného priečinka. :)

Veľmi krásne ďakujem.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7195:VIPPo přejmenování počítače mi přestalo fungovat Obsahové centrum.
Tip 7559:VIPPo aktualizaci OS se zpomalil přístup do Obsahového centra.
Tip 9979:VIPV modelu Inventor Publisheru mi chybí díly Obsahového centra.
Tip 7912:VIPPřepsaná hmotnost u normalizovaných součástí.
Tip 5105:VIPRychlá kontrola funkčnosti ADMS serveru.
Tip 7593:Jak změnit materiál u součástí v Obsahovém centru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.