Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3485 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadné pridanie bodov

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadné pridanie bodov
    Zasláno: 09.led.2020 v 13:16
Ahojte.  Potrebujem pridať do Cadu  cca 150000 bodov. Mám ich v Excely. Maju atribut X, Y a popis.
Potreboval by som teda pridať to tak žeby mi tam zobrazovalo popis, resp. 150000 textov kde by bol bod vloženia textu dané súradnice. 
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2020 v 14:13
Možná řešení:

- použiji Civil 3D
- v excelu si napíšu jednoduchý skript, který vložím do autocadu
- použiji google, najdu LISP utilitu.

A protože jsem samostatný a rád se naučím nové věci, tak to zvládnu sám.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2020 v 14:17
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.led.2020 v 14:41
Super, ten import bodov funguje. Ďakujem 
Zpět nahoru
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2020 v 10:53
Zdravím. Tak možno ešte jedna otázka. Body sa načítali nebol problém. Avšak skúšali sme aj verziu s tým označením do atributu (na viacerých počítačoch a viacerí ľudia). Nešlo nám proste docieľiť to aby tam bol ten text. Zabalil som do Rarka to čo používame a ako sme si to urobili. 


Připojené souboryraruploads/27344/body.rar
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2020 v 11:54
V novějších verzích -INSERT je o jeden prompt (Scale Y) méně. Musím se podívat jestli se to dá řídit. Když tak zatím je na Downloadu upravené verze ASCPOINT, kde to zafunguje správně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1499
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2020 v 12:09
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

V novějších verzích -INSERT je o jeden prompt (Scale Y) méně. Musím se podívat jestli se to dá řídit. ...

Jestli bude/nebude zobrazena výzva na Y je dáno vlastností UNISCALE bloku. Aby to jeden nemusel řešit tak se to nechá obejít tím, že se vyvolá výzva "Scale" předem.

(command "_.-insert" "blockname" "_scale" 1 "_rot" 0 "_non" pnt)


Upravil johny - 21.led.2020 v 15:26
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2020 v 12:14
Už jsem na to také přišel - ten upravený ASCPOINT používá tuto cestu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2020 v 15:00
Páni tak to je cudzích slov :D
No ale:  Skúsil som stiahnuť ten ASCPOINT z 29.8.2013 (na tomto linku odkaz). Tentomi takisto nejde. 

V druhom pokuse som pripisal aj tú cestu
(command "_.-insert" "blockname" "_scale" 1 "" "_rot" 0 "_non" pnt)
ani  toto mi nezabralo. 
Predpokladam že už ja niečo robím zle.
.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.led.2020 v 15:15
Ano, to je správná verze, ta funguje, zkoušeno na vašich datech - jen se ujistěte, že váš prohlížeč nestahuje nějakou starší cache kopii - cca na řádku 200 musí být něco jako:

(command "._-INSERT" blname "_Sca" 1 (3dpoint pt) 0) ; scale, point, rot

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2020 v 07:54
Zaujimavosť.
 
doma som to skúšal tam mi to išlo. :) spokojný reku. Poslal som si ten istý súbor ascpoint.lsp do práce, ešte pred pripnutím skontrolujem riadok čo ste písali, je tam. spustím a nič :D
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19276
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.led.2020 v 09:03
Zkuste jestli nemáte vypnutou proměnnou ATTREQ.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
cvirikovec Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.zář.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2018
Stav: Offline
Bodů: 53
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace cvirikovec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.led.2020 v 08:21
Potvrdzujem :)
Funguje to aj v práci 
Thumbs Up
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9492:VIPPřevod mračna bodů na 3D model (postup, tipy).
Tip 5787:VIPRychlé dávkové vykreslení DWG výkresů (přehledy, modelové prostory)
Tip 6923:Jak doplnit chybějící příkaz do Ribbonu AutoCADu?
Tip 7217:Vyrovnání výkresu na více bodů (4, 5, 6...)
Tip 12559:VIPKontrola adaptivity v sestavách a hromadné vypnutí (iLogic)
Tip 10689:VIPiLogic: Hromadné nastavení iVlastností pro všechny součásti sestavy


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.