Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4270 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Viditelnost náčrtu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Viditelnost náčrtu
    Zasláno: 03.úno.2020 v 13:16
Dobrý den,
potřeboval bych poradit, zda je nějaký příkaz pro viditelnost náčrtu na dílu. Náčrt využívám na plechovém dílu pro označení tváření pro vysekávací lis. Když použiju z tohoto náčrtu výřez, tak jej dokážu ze sestavy v pravidle vypnout, ale potom nemá plech jednotnou tloušťku. Proto je vhodnější pouze náčrt a pouze jej v případě tváření zviditelnit. Při tvorbě pravidla jsem ale nezjistil jakým příkazem by toto bzlo možné provést. Dík za radu.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1414
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2020 v 08:09
Pokud myslíte zapnutí/vypnutí pomocí iLogicu, tak takhle:

Dim part As PartDocument = ThisDoc.Document
Dim oSketch As Sketch = part.ComponentDefinition.Sketches(1)
Dim sketchIsVisible As Boolean =  oSketch.Visible
oSketch.Visible = Not sketchIsVisible

Zpět nahoru
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2020 v 09:48
Super, přesně tohle jsem potřeboval (po menších úpravách). Děkuju
Zpět nahoru
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2020 v 10:15
Ještě bych rád při určité podmínce propsal nějaký text do dílu na iVlastnost - poznámky. Momentálně jej mám propisovaný na  iVlastnost - popis, ale na poznámky by to bylo vhodnější.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1414
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2020 v 10:26
Takhle:

Dim doc As Document = ThisDoc.Document
Dim value As String = "My comment value"
Dim condition As Boolean = True

If condition Then
doc.PropertySets("Inventor Summary Information")("Comments").Value = value
End If

Zpět nahoru
Spartan54 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 14.dub.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2017
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Spartan54 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2020 v 12:15
Funguje bez chyby.
Děkuju
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 3741:Vypnutí všech pracovních rovin a bodů najednou.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.