Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2185 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Adaptivita v Inventoru 2020

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2020, AM 2020, AIP 2020, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Adaptivita v Inventoru 2020
    Zasláno: 16.úno.2020 v 15:13
Rád bych se zeptal, jestli Inventor 2020 má problém s adaptivitou, nebo je chyba u mě. Ve verzi 2019 s tím nebyl problém, tady mi ale při odvozování geometrie v sestavě nevznikne v adaptivním náčrtu reference. V podstatě nejde vybrat smyčka (celý obrys prvku pro promítnutí), ale jen její segmenty - nenastavuje se to někde nějak? Na obrázku je jednoduchá úloha, kdy chci desku překrýt stejnou deskou adaptivně odvozenou z této - nemohu ale vybrat veškerou geometrii najednou, ale jen úsečky, oblouky a kružnice a pak to prostě nefunguje. Snad to popisuju srozumitelně. Děkuji za případnou radu. Josef.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33734/Výstřižek.JPG

Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 121
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 07:48
Adaptivitě se vyhněte a použijte ji jen pokud je to nezbytně nutné.
Pro takto jednoduché geometrie je mnohem lepší a bezproblémovější založit novou součást, v ní dát na kartě 3D model Odvodit a vybrat si z nové součásti například pouze základní náčrt pro první vysunutí, někteér parametry, nebo klidně celou součást, pokud má být stejná a bude mít třeba jenom jiný název.

Nemůže se vám pak stát, že vám bude adaptivita dělat v sestavě neplechu, např ve formě přerušení reference při posunutí nebo odebrání a znovu vložení komponenty, může se stát, že nepůjde posouvat volnými součástkami atd. atd.

Ať se daří.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2020, AM 2020, AIP 2020, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2020 v 08:50
Já se tu adaptivitu chci naučit, nejde v tomto případě o praktické použití. Jinak jsem problém právě před chvílí vyřešil, šlo o nastavení v Možnostech - Možnosti aplikace - Sestava - Promítnutí geometrie mezi součásti. Takže hotovo. Děkuji a zdravím.
Zpět nahoru
pajo5 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
APDSU2015
Stav: Offline
Bodů: 117
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pajo5 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2020 v 15:40
Mam taky blby pocit, ze povodna adaptivita zo zaciatkov Inventoru uz nefunguje...Cry
Ak sa mylim, opravte ma.

Palo.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 281
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2020 v 16:41
Proč by neměla fungovat? Pracuje normálně, jen je třeba počítat s tím že u větších sestav zpomaluje přepočítávání.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2020, AM 2020, AIP 2020, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2020 v 18:23
Už jsem to vyřešil děkuji za odpovědi. Zakopaný pes je v Možnostech - Promítnutí geometrie mezi součásti. Nikdy jsem na problém s tímto ještě nenarazil, ve verzi 2019 asi bylo jiné výchozí nastavení. Všechno je jednou poprvé.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12559:VIPKontrola adaptivity v sestavách a hromadné vypnutí (iLogic)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.