Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3016 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výměna textu za blok - autocad

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
knopik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.říj.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace knopik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výměna textu za blok - autocad
    Zasláno: 02.bře.2020 v 09:00
Zdravím, 

lze nahradit text "např lampa" za blok (blok lampy)? atd. 

děkuji 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2020 v 09:07
Standardně ne, ale nebylo by složité něco takového napsat. Ale je tam dost proměnných parametrů - co je bod vložení? LD roh textu? Střed? Jaké měřítko, hladina? Text doufám jen samostatně stojící, ne jako součást delšího, např. "Toto je lampa".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2020 v 09:38
Zde je základ takového nástroje - načtěte přetažením nebo _APPLOAD.


Připojené souborylspuploads/9/txt2ref.lsp

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
knopik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 03.říj.2008
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace knopik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2020 v 10:13
Perfektní, děkuji. Jen asi nepůjde zkusit v ACAD LT? 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2020 v 10:19
AutoCAD LT nelze automatizovat pomocí LISP maker, tam to fungovat nebude.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4373:Nefunguje mi instalace z instalačního média ADT 2006 či Inventoru 10.
Tip 445:Jak mohu nahradit text ve výkresu jiným textem?
Tip 111:AutoCAD nemůže najít hardwarový klíč (chyba HW klíče).
Tip 4375:Jak zaměnit normalizovanou součást v sestavě?
Tip 11086:Sdílení licence AutoCADu pro Windows a Mac.
Tip 5137:Jaký je rozdíl mezi výkresem a blokem AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.