Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 6560 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

2D povrch ve 3D prostoru - hranice pozemku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: 2D povrch ve 3D prostoru - hranice pozemku
    Zasláno: 23.bře.2020 v 11:27
Dobrý den,

chtěl bych vytvořit hranici pozemku a pro potřeby zobrazení této hranice v řezu (svislá čárya), jsem našel jeden přístup a druhý jsem vymyslel, ale nevím, jak ho vytvořit. Postup s vytvořením svislých referenčních rovin, jako hranic pozemku selhává, pokud řez není kolmý k referenční rovině, což je 99% případů (alespoň u mě).

1. postup je vytvořit objem podle hranice pozemku, protáhnout ho dostatečně pod zem a nad zem. Nastavit mu řezovou čáru podle libosti a naprostou transparentnost v materiálech. Pak by to snad mělo fungovat. Objekt musí být dostatečně vyskoý, aby se nezobrazovala dolní a horní řezaná hrana.

2. postup je ve své podstatě dost podobný jako první, jen se snažím zbavit hroní a dolní řezné čáry. Abych pak v řezu neměl tuto hranici přes celý řez v délce hranic tohoto řezu. Takže bych chtěl vytvořit 2D svislý povrch (s nulovou tloušťkou). Ale nevím, jak toho docílit. V Revitu se snad všude vytvářejí jen 3D objemy, ale nikde 2D polochy. Zároveň bych tento objekt potřeboval vytvořit na místě, abych viděl hranice, které mám připojené jako dwg. Případně, jestli má někdo nějaký lepšovák, nebudu se bránit. Vytváření 2D povrchu jsem našel na YT, kde byla vytvořena nová rodina na šabloně Conseptual Mass. Tam, ale jaksi není vidět ten dwg podklad.

Moje otázka teda zní: jak vytvořit 2D objekt/povrch pro tenhle účel? A jak řešíte ohranice pozemku v řezech vy?

Moc děkuju za odpovědi.
Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3437
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2020 v 14:03
Používáme Dynamo, kterým si vytvoříme těleso v hranicích pozemku (výkopu nebo jiného ohraničení), kterého horní plocha přesně kopíruje topografii (zaměřený výškopis) daného místa. Pak si to těleso můžeme jakkoli zobrazit.
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 98
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2020 v 15:13
Děkuju za odpověď. Jinými slovy, není to jednoduché ani rychlé :D. V Dynamu jsem ještě nedělal. Zatím nepracuju v RVT tak dlouho. Bude to další krok.

Každopádně děkuju, jsem zase o něco chytřejší.


Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6024
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2020 v 17:20
Určitě ho zkuste, posouvá dimenzi projektování a práci v Revitu o dost dál.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7194:Snadný přenos modelu z Revitu do Civil 3D.
Tip 11317:K čemu je parametr „Pomůcky“ u objektů spojek?
Tip 6320:Neplatný hraniční polygon (buď protíná sám sebe, nebo není uzavřený).
Tip 11768:Jak převést hraniční křivky (koleje) na plochu?
Tip 5511:Jak vytvořit 3D model terénu z vrstevnic?
Tip 7934:2D a 3D plocha povrchu terénu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.