Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 4401 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak přelinkovat Derive Component

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak přelinkovat Derive Component
    Zasláno: 24.bře.2020 v 14:18

Dobrý den,

 byl na mě vznesen dotaz na Inventor 2019. Mám part ipt, ve kterém je "Derived Component".
Jak změnit soubor, který byl použit pro funkci Derive?
 
Pokus 1:
Na pravém tl. na prvek jsem nic nenašel.
 
Pokus 2:
Přes Design Assistant jsem také neuspěl. Dal jsem akci Replace, vybraj jsem nový part. Zatím vše v pohodě. Bohužel při Save mi to napsalo, že ten nový soubor musí mít stejné "Database id".
 
Pokus 3:
V VB.NET jsem napsal jednoduchou aplikaci založenou na
Application.ActiveDocument.File.ReferencedFileDescriptors(index).ReplaceReference(new_name)
Bohužel i zde to zafungovalo pouze na dokumenty vzniklé "Save copy as", což ten můj není.
 
Jediné co zdá se funguje je smazání toho nahrazovaného souboru a podstrčení nového. Sice to při otevření naříká, ale po Update to provede co chci.
 
Opravdu není nějaká jiná, legálnější, cesta jak změnit tu referenci?
 
Děkuji 
Pavel Štyl

 

 

 

 

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.bře.2020 v 17:46
To sice používáte správnou funkci ale nesprávnou metodu nahrazení. Funkce Odvození (a jeho úpravy v cílovém dokumentu) očekává, že se nezměnil základ zdrojového tělesa (že třeba místo šroubku nepodstrkujete nafukovacího králíčka), že se samotný model principálně neliší a změnily se jen jeho rozměry, ubyly/přibyly geometrické prvky, apod. To zjišťuje tím, že ověřuje, zda modely vznikly ze stejného základu, následnými modifikacemi téhož modelu (to je ono Database Id).

Toto asi potichu neobejdete, leda vytvořit prvek odvození znovu (třeba i programově).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
pavelstyl Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD Mech 2016, SE ST8 a NX 10
Stav: Offline
Bodů: 211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavelstyl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2020 v 08:56
Děkuji za info. V Inventoru dělám pouze okrajově a nebyl jsem si jistý, jestli jsem nějakou možnost nepřehlédnul.
 
Pavel Štyl
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.