Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4586 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Dočasné trasování

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 100
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dočasné trasování
    Zasláno: 09.dub.2020 v 09:58
V Revitu se peru s problémem ''slepování'' čar. V rozpisce potřebuju například jeden obdélník zarovnat pod druhý obdélník s odstupem 2mm. Dočasné trasování jsem v Reitu neobjevil, takže jedno řešení je roh obdélníku přesunout na roh druhého obdélníku a v dalším kroku obdélník posuout o ty mé dva 2mm. Jenže! Čáry v rohu se spojily a pohybuju už u druhou čárou, což je blbost. Z Autocadu znám funkci dočasného trasování, kdy mému výběru pro posun dávám jakýsi referenční bod. Je prosím něco takového i v Revitu?

Druhé řešení je nakreslit si tam 2mm dlouhou čárku a uchopyt výběr podle ní. No jde to, ale příide mi to dost neohrabané.

Díky
Lukáš
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 21:26
Můžete použít kreslení s Offset, takže si zvolíte offset 2mm a kreslíte po původní čáře, takže vzniká nová s odskočením o 2mm.
Pro posuv čáry, která je spojena s jinou, se musí zvolit Disjoin (odpoj?) v liště s možnostmi, tím se vybraná čára posune bez spojených dalších čar (stěn atd).
Na Autocad zapomeňte :-)
Zpět nahoru
Lukas Lepič Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.led.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2010
Stav: Offline
Bodů: 100
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukas Lepič Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2020 v 15:28
Rád bych zapomněl :D

Ten ofset mě napadnul, ale je to pořád ježdění sem a tam po obrazovace, myslel jsem, že to třeba jde i jinak. Disjoin vyzkouším.

Děkuju za odpověď.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 4308:Rychlé uchopení "Nic".


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.