Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4436 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Prevedeni DWG do STL

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Prevedeni DWG do STL
    Zasláno: 09.dub.2020 v 22:18
Samotné vodotěsné těleso samozřejmě může mít vymodelované otvory, zaoblení a další modelovací prvky. Jeho povrch ale musí tvořit uzavřenou geometrii. Jak to popsat - kdybyste vzal jeho povrch a do něj udělal malou dírku a tudy do něj nalil vodu, nesmí nikudy jinudy vytéci.

Prostě to vlevo ne, to vpravo ano.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/stltelesa.jpg




Upravil Vladimír Michl - 09.dub.2020 v 22:24
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Thom91 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thom91 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 18:16
Ale co kdyz mam dil,ve kterem maji byt otvory?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 15:03
Záleží co modelujete a jak. Příkaz ROTACE neexistuje, ale pokud máte na mysli OROTUJ, tak profil i úhel orotování musí být takové, aby vzniklo uzavřené 3D těleso (bez otvorů, chybějících "podstav", apod.).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Thom91 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thom91 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 13:43
Aha,a jak toho dosahnu?Mam autocad.Dekuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20160
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 12:23
Předpokládám, že máte na mysli AutoCAD. STL soubor by měl obsahovat povrch uzavřeného tělesa, takže před funkcí 3DTISK, která generuje STL, musíte mít "vodotěsné" 3D těleso nebo síť (mesh).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Thom91 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.dub.2020
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thom91 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.dub.2020 v 11:40
Dobry den potrebovoval bych poradit s prevedenim DWG do STL v Autodesku,zkousel jsem to pomoci funkce export,a zobrazilo se mi "vyberte tělesa nebo plně uzavřené sítě" jenomze se mi nic vybrat nepovedlo.Model jsem nakreslil pomoci funkce Rotace
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9256:VIPEditace a převod formátů 3D modelů (sítí).
Tip 7535:Jak převést STL soubor zpět do AutoCADu nebo Inventoru?
Tip 4147:VIPImport VRML, XGL a dalších 3D formátů do AutoCADu a Inventoru.
Tip 11310:Přímé načtení STL souboru do AutoCADu - STLin.
Tip 55:Uložení DWG do starší verze MDT.
Tip 9736:Jak převést soubor .THING na 3D CAD model?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.