Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3555 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Název ikony v ribbonu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Název ikony v ribbonu
    Zasláno: 12.kvě.2020 v 17:33
Dobrý den,
jak docílím toho, že se mi název tlačítka (ikony) v ribbonu zalomí na dva řádky.
Viz příloha.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 812/ScreenShot_20200512_172810.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2020 v 18:10
Obvykle stačí uvést takto s mezerou. Pokud chcete v názvu natvrdo zalomit řádek, použijte "\n".
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 10:56
\n nefunguje
Nevím, jestli to jde udělat jednoduše, ale podíval jsem se jak je to uložené v acadlt.cuix-RibbonRoot.cui. V Total Commanderu jsem si vykopíroval RibbonRoot.cui z acadlt.cuix. Pokud se edituje přímo tento soubor a pro nový řádek se dá
& # x D ;
, tak to funguje. Ty znaky jsou bez mezer. Nevím jak to tu napsat jinak, aby se znaky zobrazily a neudělalo to jen prázdný řádek.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 2271/RibbonRoot.cui_13.05.2020_11_01_38.png



Upravil Petr75 - 13.kvě.2020 v 11:02
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 11:26
Mně to \n funguje bezvadně.
Pan Michl, samozřejmě, opět nezklamal.

Díky.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 11:45
Mně \n nefunguje. Možná to je verzí LT.
Zpět nahoru
slasid Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 31.říj.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 320
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace slasid Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 11:46
Původně odeslal(a) Petr75 Petr75 napsal(a):

Mně \n nefunguje. Možná to je verzí LT.

Mám LT 2021.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1478
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 11:50
Vždycky používám \r
\n je pro mě novinka..
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19075
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 13:01
Měly by fungovat oba řídicí znaky, i v LT. Pozor, v CUI editoru výsledek neuvidíte, až ve výsledném ribbonu.

S řídicími znaky CR (\n) a LF (\r) pocházejícími ještě z dřevních dob dálnopisů je pořád trochu potíž. Většina textových aplikací umožňuje ukončit řádek libovolným z nich, ale jsou aplikace (např. Notepad), kde musí být oba nebo kde navíc záleží na jejich pořadí CR-LF (\n\r) nebo LF-CR (\r\n).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 251
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2020 v 14:08
Už vím, proč mi to \n nefungovalo. Normálně není "Název" vyplněn a zobrazuje se, to co je v "Název příkazu". Já se pokoušel změnit "Název příkazu" a ne "Název", který byl prázdný.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9863:VIPJak spouštět makra iLogic ikonkami v ribbonu Inventoru?
Tip 10809:Jak zprůhlednit ikony v mém CUI ribbonu AutoCADu 2017?
Tip 9832:Jak vypnout seskupení ikon do rolet - Inventor 2015.
Tip 8266:Přidání ikonky ribbonu pro uživatelské makro.
Tip 8513:Příliš velké dialogy, malá aplikační ikona v porovnání s ribbonem.
Tip 6923:Jak doplnit chybějící příkaz do Ribbonu AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.