Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3119 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Elektroinstalační trubky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Elektroinstalační trubky
    Zasláno: 27.kvě.2020 v 21:37
Zdravím,

Nastavil jsem si u elektroinstalační trubky tvarovky, které jsem si stáhl na internetu. U části "Spojení" jsem si vložil "pipe clip" nebo-li v češtině příchytku.

Když kreslím u zdi, tak mi to vůbec nekreslí příchytky (pouze trubku). Nevíte, jak toho docílím?

Jde nějak nastavit, aby se popřípadě příchytka nakreslila vždy po XX mm nebo to budu muset potom kopírovat já ve výkrese?

Děkuji předem za odpověď.

Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 255
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2020 v 07:53
Tato tvarovka, tedy typ dílu Spojení slouží ke spojení dvou rovných kusů elektroinstalačních trubek. Revit při kreslení trubek vždy nakreslí přímý kus jako jeden prvek. Nejprve je tedy nutné rozdělit trubku, aby se tvarovka vložila. Můžete použít příkaz Rozdělit prvek na pásu karet Upravit. Nebo pro rozmístění spojení po určitých vzdálenostech můžete využít i skrytou funkcionalitu naší aplikace Revit Tools. Konkrétně funkce Rozdělení (https://youtu.be/W8oeBmYG4e8), kterou můžete použít i na elektroinstalační trubky. Vzdálenost rozdělení pro elektroinstalační trubky definujete v poli Délka kulatého potrubí.
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
Parek228 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.dub.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2020 LT, Revit 2020 LT
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Parek228 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2020 v 21:48
Původně odeslal(a) Pavel Homan Pavel Homan napsal(a):

Tato tvarovka, tedy typ dílu Spojení slouží ke spojení dvou rovných kusů elektroinstalačních trubek. Revit při kreslení trubek vždy nakreslí přímý kus jako jeden prvek. Nejprve je tedy nutné rozdělit trubku, aby se tvarovka vložila. Můžete použít příkaz Rozdělit prvek na pásu karet Upravit. Nebo pro rozmístění spojení po určitých vzdálenostech můžete využít i skrytou funkcionalitu naší aplikace Revit Tools. Konkrétně funkce Rozdělení (https://youtu.be/W8oeBmYG4e8), kterou můžete použít i na elektroinstalační trubky. Vzdálenost rozdělení pro elektroinstalační trubky definujete v poli Délka kulatého potrubí.

Děkuji Vám za radu. Bohužel nastal problém v tom, že když chci trubku víckrát "rozdělit", tak to píše tuhle hlášku:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96577/Elektroinstalační_trubky_chyba.PNG



Bohužel nevím, co dále. Rozdělí mi to pouze jednou a hotovo.

Otázku ohledně Revit Tools Vám napíši do PM.
Zpět nahoru
Pavel Homan Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 13.pro.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP
Stav: Offline
Bodů: 255
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Pavel Homan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2020 v 07:31
Bez dat tuto chybu nedokážu správně posoudit. Ideální bude pokud nás kontaktujete a zašlete data přes náš helpdesk portál - helpdesk.cadstudio.cz
Pavel Homan

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 12076:Při trasování trubek mi Revit nepovolí nakreslit úhel menší než 5°.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.