Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2140 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor Read-only

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Carodej2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor Read-only
    Zasláno: 28.kvě.2020 v 12:51
Dobrý den,

proč se mi model při otevření z Vaultu otevře v Inventoru a někdy v Read-Only.
Stejný problém mám při náhledu (zobrazit v okně) z Vaultu. Tady jsem to vysledoval a většinou záleží na tom, kolik má soubor verzí (resp. pokud se do něj po kopii návrhu zasahovalo).

Nejde to nějak vypnout, zrušit? Read-Only je dle mého názoru a potřeb úplně k ničemu.

Děkuji.
J. Bilavčík
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 418
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2020 v 13:05
"proč se mi model při otevření z Vaultu otevře v Inventoru a někdy v Read-Only."

Jde o problém s jedním a tímtéž souborem, nebo obecně o různé soubory?
Jde-li o různé soubory, není to tím, že:
1) má soubor někdo vydaný - pracuje na něm. Potom je nežádoucí aby na něm dělal někdo druhý.
2) je soubor zamčený proti úpravám - jde o konečnou verzi.
3) je to starší verze souboru.
Zpět nahoru
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 137
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Carodej2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2020 v 13:55
Bohužel u stejného souboru se mi to zatím nepodařilo vysledovat. Jedná se o různé soubory.
Ale vydané nejsou, nikdo s nimi nepracuje.
Dělá to u zamčených (konečných) souborů i u nezamčených (rozpracovaných).
Starší verze souboru - většinou se jedná o starší modely. Ale teď jsem provedl test a na stáří souboru nezáleží - model z minulého týdne, roku a 3. let otevřel v Read-Only..

J. Bilavčík
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 418
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.kvě.2020 v 16:02
Nemohu si to ověřit, ale ještě mne napadla jedna věc.
Zkuste v prohlížeči (nikoliv ve Vaultu) najít soubor který to dělá. Klikněte pravým tlačítkem a dejte zobrazit Vlastnosti (asi vás systém upozorní na přístup k iVlastnostem). Ve vlastnostech na kartě obecné je dole volba "jen pro čtení",
to samé platí i pro složku.
Nevím jaký má tato volba vliv. V práci máme Vault na serveru, doma Vault nemám.
Zkuste si s tím pohrát.
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 495
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čer.2020 v 22:08
Licenci použivate single? nebo multi?

U multi by to mohlo být způsobeno tím že neni k dispozici licence a automatický hodi do read only...
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10196:VIPJak odemknout náčrt v modelu z Design Acceleratoru?
Tip 12340:Otevírání Inventor souborů v read-only režimu.
Tip 8688:VIPJak zamknout vlastnosti projektu v AutoCADu Plant 3D?
Tip 359:VIPAutoCAD hlásí soubory na Novell serveru jako Read-only.
Tip 5285:Obsahové centrum Inventoru je jen pro čtení.
Tip 11813:VIPJak z iLogic zjistit, zda je dokument nebo složka jen pro čtení (read-only)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.