Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2311 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Aktivace legálních Autodesk produktů 2010 a starší

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktivace legálních Autodesk produktů 2010 a starší
    Zasláno: 05.čer.2020 v 22:14
Dobrý den všem,
hledám zkušenosti, jak lze aktivovat legální staré verze Autodesk produktů v roce 2020. Kdysi jsem koupil za ranec peněz Inventor Suite 2010. Překvapivě se 3D aplikace po 10ti letech nikam neposunuly (krom pár drobností) o 2D ani nemluvě. A proto Autodesk v roce 2017 vymyslel první sviňárnu, pronájem. Na konci roku 2019 to zazdil úplně a druhou sviňárnou mě v podstatě ukradl legální licenci na produkt. Zkoušel někdo, jestli je možné zkopírovat soubory s aktivačními informacemi, či nějak jinak legálně aktivovat produkt? Nebo je opravdu potřeba hledat crack? Že W10 nepodporují Autodesk 2010 a starší vím. Proto jsem si nechal starý NB s W7 v offline režimu. Co se týká „podpory“, tak nevím, co to je. Nikdy jsem ji nepotřeboval. Knížecí rady od borců, kteří ze svého 200 tyček za SW neplatili nepotřebuji, to si nechte pro vašeho šéfa.
     Zatím se mě experimenty dělat nechce, protože to ještě naštěstí funguje. Nejdřív vyzkouším klonování HDD. Zatím je to v plenkách, ale brzy se začnou se ozývat kolegové s daleko mladšími verzemi.
Po první sviňárně Autodesku s pronájmem jsem přešel na SolidWorks s tím, že budu mít do konce života (mého) funkční Inventor 2010 na starém NB. Ale bum, hajzle jeden neplatící, Autodesk se rozhodl krást. Chápu, že většina uživatelů nezná cenu, protože to v práci bylo zadarmo, že. Ale zkuste se vžít do situace, že to fakt platíte ze svého, ju? Díky.
Robert Kocián
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 22:41
Znovu aktivovat staré licence už možné není, jejich podpora skončila vloni v létě - viz https://blog.cadstudio.cz/2019/07/podpora-starsich-verzi-autodesk-software.html

Nicméně ta původní licence nijak nemizí, dokud vám bude fungovat počítač s Windows NT (popř. Windows 7 - s určitými omezeními) a nebude vám vadit, že není zajištěna jeho bezpečnost, můžete tuto licenci nadále používat.

A právě proto, aby nebylo nutné investovat velké prostředky pro pořízení licence, je pro řadu uživatelů vítaná varianta pronájmu. Přechází na ní celý softwarový průmysl. Pořizovací cenu výrobních nástrojů a její návratnost asi řeší soukromé osoby i firmy dost podobně.

Kromě desítek nových funkcí, které za 10 let v Inventoru přibyly, se za tu dobu otevřely i další nové varianty nástrojů pro konstruování, např. Autodesk Fusion 360 za zlomek ceny.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 22:49
Takže když teď (červen 2020) provedu čistou instalavi W7 a čistou intalaci Inventoru Suite 2010 bude aktivace funkční?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 22:50
Myslíte novou? Ne, nové instalace staré licence už aktivovat nejdou.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 22:55
Takže crack legálu?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 23:03
Crack je obcházení licenční ochrany a porušení autorského práva, což může být posouzeno jako trestný čin, takže to určitě nemohu doporučit. Ale prakticky k tomu nebývá důvod - po tolika letech se stejně kompatibilita, výkon, bezpečnost a další aspekty celé infrastruktury (PC, OS, drivery, antiviry, periferie, software, CAD, datové formáty) posunuly natolik, že morální zastaralost už bude ve většině oblastí podnikání už na překážku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 23:24
Kompatibilita výkresu je stejná i po 100 letech. Formát modelu ve stp pro výrobní firmy je stejná i po 15 letech. Kompatibilita pdf souborů je stejná (hmmm nevím, jak dlouho). Je to prostě pořád to stejné. Podívejte pane Michle, jsem konstruktér a můj výstup pro výrobu jsou výkresy a maximálně dxf a stp soubory pro výrobce dílců. Na drivery a antiviry to fakt vliv nemá. Chápu vás. Jste prodejce sw a budete se bít za novinky. Ale upřímně, přechod z prkna na AutoCad byl pecka. Přechod na 3D byl ještě větší pecka. Ale už se to nějak zarazilo, motáme se na pětikoruně a novinky v nedohlednu. Říkáte crack "může být posouzen jako trestný čin" takže nemusí, je to tak?
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čer.2020 v 23:32
Nechtěl jsem, aby se toto vlákno odebíralo tímto směrem. Mělo to být vlákno, jak vyzrát na sviňárnu od Autodesk. Ale neva. Když tak založím nové.

Robert Kocián
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 08:08
Já chápu, že to je nepříjemná situace a že v řadě případů pro práci stačí staré zařízení a starý software. Ale podobných stížností najdete na internetu tisíce - proč Microsoft nepodporuje ve Win10 můj 20 let starý počítač, nebo naopak proč musím kvůli novému počítači upgradovat OS z WinNT, které mi stačí, na Win10? Proč k mému starému plotru za 200 tisíc neexistuje driver na Win10 - to si teď mám kupovat nový? A proč k mému starému PC nemohu připojit nový skener? Jak to že změnili konektor a do starého PC nemohu osadit novou grafickou kartu? Proč není nový, bezpečnější Android na můj starý mobil? Proč mi výrobce nebo prodejce účetnictví odmítá podporu verze 2006?

Celý obor IT, s bezpočtem různých vzájemných vazeb, propojení a závislostí systémů je holt takový. A čím složitější systémy budou, tím bude situace z tohoto pohledu horší. Přitom naprostá většina těchto časem vzniklých nekompatibilit a ukončení podpory má zcela prozaické, technické příčiny a není výsledkem nějakých konspirací či nekalých úmyslů.

Spíš se na to podívejte s odstupem, z praktického pohledu. Pokud děláte jen s PDF a DXF, možná vám bude stačit levnější licence Inventor LT, nebo třeba zjistíte, že pro vaši práci přinese nějaké zajímavé ulehčení některá funkce z Fusion 360 (kompatibilního s Inventorem). Ostatní uživatelé zde ve fóru nebo kolegové v CAD Studiu vám v tom mohou pomoci inspirací nebo zkušenostmi.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 359
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 08:17
https://forum.root.cz/index.php?topic=23025.0

 
...Vývoj IMHO spěje k tomu, že firmy si budou muset platit velmi schopné právníky (firmy jako Autodesk, Microsoft... je určitě mají) co by uměli formulovat kupní smlouvy ve stylu "Koupíme, ale požadujeme... a pokud to nesplníte, pokuty jsou.... A jestli se vám to nelíbí, koupíme jinde."
A situace v IT oblasti zřejmě spěje k tomu, že firmy, kde o něco jde, budou muset provozovat firemní sítě bezpečně oddělené od internetu. A stoupne potřeba kancelářského papíru a mechanických psacích strojů...

A kopíráků a průklepáků Unhappy


Upravil Kotlaba - 07.čer.2020 v 18:37
Zpět nahoru
Defter Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 02.led.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad/LT, AIS/AIP, MDT, Revit
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Defter Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 10:17
Pane Michle, dovolím si přilít olej do ohně. Trochu tady srovnáváte jablka a hrušky. Vámi popsaná situace je bohužel naprosto normální, ale tady narážíme na jinou věc a tou je v podstatě znehodnocení investice. Osobně chápu vazby mezi SW a HW a produktovými řadami, co ale nechápu je, umělé odříznutí starých verzí. Nechápu, proč by legální vlastník permanentní (!) licence neměl mít možnost legálně používat zakoupenou perpetuální licenci jenom proto, že Autodesk vypne aktivační servery. Myslím, že by Autodesk měl v rámci dobrého jména (oxymoron), registrovaným zákazníkům v tom případě sám věnovat cosi, jako upravený spouštěcí soubor (klidně přes zákaznický účet na svém cloudu).
Administrace AIS,AIP,MDT,AutoCad/LT,Revit. Správa klientské a serverové platformy MS.
MCTS:Windows Vista;Windows 7;Exchange 2010
MCSA2003:Messaging
MCITP:Server Administrator
MCSA:Windows Server 2012
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 11:16
No nic, je to přesně tam kde jsem to nechtěl. Ale dalo se to očekávat.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 12:09
On ten mýtus "permanentní" licence (viz odkaz výše) ale neplatí ani u těch Windows, driverů, plotrů, Androidů, ani dalších komponent stále komplikovanější IT infrastruktury. Licenci vám nikdo nebere, "jenom" (uvozovky záměrně) pokud budete chtít přejít na novější počítač, OS, atd. vám už výrobce neposkytne podporu. Vím, důsledek může být stejný, ale tak to prostě je a z pohledu výrobce je asi pochopitelné, že nebude aktualizovat drivery pro staré zařízení "navěky", nebo udržovat zastaralé aktivační mechanismy "navěky". Shodneme se, že v ideálním světě by měl. Ale prakticky to asi není reálné a důsledky se dotknou jen zlomku procent uživatelů a často i oni sami mají podobnou politiku záruk a podpory pro jimi produkovaná zařízení a projekty.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3522
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 15:35
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Crack je obcházení licenční ochrany a porušení autorského práva, což může být posouzeno jako trestný čin, takže to určitě nemohu doporučit. Ale prakticky k tomu nebývá důvod
V čem je problém cracknout už nepodporovaný, neaktualizovaný, skoro bych řekl zapomenutý sw? :-) Dá se tady mluvit o licenční ochraně, když už Autodesk tyto programy nepodporuje a "kašle" na ně?
Zpět nahoru
Kociš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 20.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kociš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 18:53
Demagogie pana Michla nemá cenu komentovat ani s ní ztrácet čas. Ale dobrý postřeh pana Jiráta :-) Takže si každý rok cracknout verzi (-4 roky) bude v cajku :-D
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19570
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 18:59
V čem konkrétně vám prosím moje sdělení připadá demagogické? Raději diskutuji prostřednictvím argumentů než urážek.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 362
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čer.2020 v 20:21
Permanentní licence (dražších CADů) používám od roku 2004, a to asi pronájmy ještě nejspíše neexistovaly. 
V současné době a hlavně v té krizové považuji model permanentních licencí ze svého pohledu a ze svých potřeb za optimální.

I dnes jsou poskytovatelé/tvůrci CAD SW, kteří nabízejí oba obchodní modely a zákazník si může vybrat dle své potřeby - zda trvalou licenci (bez hrozby jejího zablokování při reaktivaci "trvalého produktu" ze strany poskytovatele) nebo pronájem.

Bohužel ten "demagogický" nádech také já cítím v odmítání či hanění modelů trvalých licencí, které mají pro určitou skupinu uživatelů svou jasnou cenu, jako modelu úpadkového se všemi "prý" možnými problémy - což pravda rozhodně není!
Největší problém je v postupu poskytovatelů a dealerů, v jejich agresivním vnucování pronájmů a násilném znehodnocování produktů, které prodali jako trvalé a ty by dnes mohly v pohodě fungovat a sloužit nadále i bez jejich podpory. A že nelze starý SW přenést na nový PC. Lze, klidně za oboustranně přijatelný poplatek, je li k tomu dobrá vůle.

Nicméně, nelpí li konstruktér na daném poskytovateli, tak má i dnes na výběr mezi těmito obchodními modely, které ostatní poskytovatelé nijak neumrtvují a i nadále v pohodě podporují.  (SW i SE)
Proto si myslím, i trochu poraženecky, že je lepší než jít hlavou proti zdi, tak zkusit i jiného poskytovatele. 
A to z vlastní vůle a vlastního rozhodnutí, mohu li si to firemně i technicky dovolit.
Z osobní zkušenosti jsem takto udělal obrovský krok vpřed, bez shovívavého pohledu na "pokrokově" přebarvovaná okna a vyzdvihování zanedbatelných nových funkcí u nových verzí.
Nelpím li na migraci propojené výkresové dokumentace, ale hlavně na 3D modelech, tak bych se nekompatibilitou určitě strašit nenechal, načíst/migrovat lze dnes opravdu téměř vše.
Proto trvalé licence s obnovou za 3-5 let považuji dle mých potřeb za nejvhodnější model, protože si SVOBODNĚ  mohu vybrat novou verzi nebo nového poskytovatele aniž bych v jednom okamžiku o původní CAD SW přišel.

Myslím, že tyto úvahy jsou rozhodně vhodnější než se vzájemně urážet a na těžko jednotlivcem změnitelný názor a postup zbytečně nadávat.




Upravil rys-kt4 - 07.čer.2020 v 00:24
JanB.
Zpět nahoru
JBříza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.lis.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 34
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (4) Poděkování4   Citace JBříza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.čer.2020 v 00:04
Pane Kociši jste po létech první kdo se pustil do urážení členů fóra kteří si vám snaží poradit. To tady nebylo zvykem a doufám že ani nebude.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6827:VIPZhavarovaný online přenos licence Autodesk (2010)
Tip 9745:Chyba: Váš požadavek na aktivaci online vyvolal chybu (400)
Tip 8160:Proč dvě zároveň spuštěné aplikace Autodesk čerpají dvě licence?
Tip 3613:Jak probíhá "aktivace" licence AutoCADu?
Tip 6741:Po instalaci Architecture 2010 nelze aktivovat AutoCAD 2009.
Tip 12351:Nefunguje mi (re)aktivace licence starší verze.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.