Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3094 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pomalý Fusion 360?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
David Hav. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čer.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David Hav. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pomalý Fusion 360?
    Zasláno: 09.čer.2020 v 12:31
Dobrý den, 

mám fusion 360 licenci pro startup. Vyrábím v soukromé dílně drobné dřevěné předměty. Momentálně mám za úkol vyrobit 3d obraz ze dřeva. Dostal jsem k tomu model v STL který měl cca 500 000 plošek. Podařilo se mi to zredukovat asi na 200 000 a po rozřezání to šlo převést na plné objemové těleso a přejít do sekce výroby. 

Momentálně už frézuji. Práce s tímto modelem je ale velmi moc zdlouhavá. Čekací doby na odezvu programu jsou od pár sekund po několik hodin. Například přejít z designu do výroby trvá cca1hodinu. Nebo spočítat dráhu nástroje na dočištění kapes po větší fréze od 30min do několika hodin. 

Výkon komponent sleduji v okně zprávce. Při počítání dráhy nástroje obrazovka nejdřív jaksi zatmí a přestane reagovat. Postupně se zaplní paměti a čeká se. Mezi tím klidně můžu brouzdat po internetu a nic se nemění, postupně se paměti zase uvolní na cca 60% a čeká se dál15-30min. Až se u položky dané strategie objeví procenta výpočtu povolí obrazovka. Pak se dá i pohnout s modelem nebo nakouknout do nějaké strategie. Někdy ale stačí jen kliknout do prostoru nebo na model či strategii a obrazovka hned zamrzne znovu se plní paměti a někdy se zvedne i procesor na 100%.

V PC mám šestijádrový CPU 3200mhz, 24gb paměti2666mhz, desku ASUS TUF B450-PRO GAMING a 500gb ssd disk

 Nejsem si jistý jestli je to nedostatečnou rychlostí mého PC nebo je to normální u tohoto programu a jestli se s tím dá něco dělat. Nemáte tušení čím to zrychlit? Co se dá dělat aby fusion 360 pracoval se složitým modelem plynule?

Hezký den, David Havlíček.






Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1175
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 12:42
Všechny "cloud" aplikace budou vždy pomalejší vzhledem k odezvě serveru)*. 
Samozřejmě záleží na vašem internetovém připojení k poskytovateli příslušného cloudu. 
Popis 
" Pomocí jednoduché desktop aplikace (pro PC i Mac, popř. web browser) využívající  "neomezeného" výkonu cloud serverů má uživatel k dispozici v prostředí internetového klienta plnohodnotnou 3D CAD aplikaci s jednoduchým a rychlým ovládáním a s výkonnými funkcemi pro zpracování CAD souborů v různých formátech, pro 3D modelování součástí a sestav, přímou editaci objemových a volnoplošných modelů, jejich analýzu, vizualizaci, publikování, výrobu (CAM), simulaci, integraci s elektronikou a plošnými spoji (PCB), správu dat a online spolupráci."
---
nemůžete brát zcela vážně. Ale počkejte, co vám odpoví jiní - třeba mají jiné zkušenosti ...

---edit:
)*
Je důležité vědět, co vše se na straně serveru zpracovává - viz níže.


Upravil vbehun - 09.čer.2020 v 17:52
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19583
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 13:25
Fusion ale negeneruje a nezobrazuje 3D modely přes cloud, to je jeho normální lokální funkčnost, takže v tom příčina není. STL a oploškované povrchové 3D modely jsou pro objemové modelování hodně nevhodné a vždy je lepší je nějak konvertovat na klasický 3D model. Fusion 360 to zatím (chystá se změna) umí rozumně zpracovávat tak do 20.000 plošek, pak to bude hodně pomalé, ostatní objemové/povrchové CADy jsou na tom podobně. Některé CAM aplikace (i Autodesk) si s tím poradí lépe.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
David Hav. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čer.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David Hav. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 14:11
Ano zkoušel jsem pracovat bez připojení k internetu a bylo to úplně stejné jako s připojením.

A co tedy navrhujete? Která aplikace je podle Vás nejvhodnější?


Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 121
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čer.2020 v 16:12
Zdravím, není potřeba převádět STL na objemové těleso a to poté obrábět.
Fusion 360 umí obrábět i STL síťové modely.

Pokud je potřeba síťovaný model rozřezat kvůli velikosti dílu a stroje, stačí rozdělit rovinami právě to STL těleso. 

Tímto způsobem je možné rychle pracovat i s STL modely o statisících trojúhelnících.

Krupička
Zpět nahoru
David Hav. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čer.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David Hav. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 04:50
Děkuji za tuto radu. Tím je problém vyřešen a příčina se vysvětlila. Fusion už není pomalý a vše pracuje jak má. 

Chyba nebyla v systému ale v mém nepochopení. Z videí na youtub jsem pochopil, že se musí z mesh převádět na plné objemové těleso aby se dalo opracovat ve výrobě. Ale tam se to převádělo z jiného důvodu.


 
Zpět nahoru
krupicka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 15.říj.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor HSM
Stav: Offline
Bodů: 121
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace krupicka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 11:37
Ono to bylo potřeba převádět před asi dvěma lety a dříve, od té doby je možné mesh body vybrat jako model pro obrábění, i jako tvarový zbytkový polotovar pro zbytkové obrobení :)

Jaký používáte postprocesor?

Zpět nahoru
David Hav. Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čer.2020
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David Hav. Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čer.2020 v 00:31
To je super, jak na tom autodesk pracuje a posouvá to dál.
Postprocesor používám mach3mill.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10587:Fusion 360 nevytvoří výkres, chyba Unknown command "0.0000,1.0000,0.0000"
Tip 12695:Jednoduchý Alt-trik při výběru kontur ve Fusion 360.
Tip 12388:VIPJak získat bezplatnou licenci Autodesk Fusion Team?
Tip 11697:Nastavení čisté bílého pozadí ve Fusion 360.
Tip 10998:Pohybové vazby v importovaných modelech ve Fusion 360.
Tip 10995:Autodesk Fusion 360 - posun komponent importovaných modelů


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.