Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3352 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Regenerace vložených bloků po předefinování

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubeczka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Regenerace vložených bloků po předefinování
    Zasláno: 10.čer.2020 v 08:51
Zdravím,
potřebuji předefinovat vložené bloky:
a. změnit uvnitř bloku pozice čar a atributů
b. předefinovat barvy čar, textů a atributů (příp. hladiny)

ad a): vložím blok o stejném názvu s přidáním znaku "=" - "jmeno_bloku="
to změní v bloku pozice čar a textů, ale nezmění pozice atributů

ad b): pomocí LISPu předefinuji v tabulce bloku barvy (potřebuji to udělat hromadně na několika výkresech). Když daný blok edituji, tak je vidět, že barvy(popř. hladiny) byly předefinovány správně.
Jakmile uložím blok, tak se zobrazí v původních barvách.

Jakým způsobem docílit refresh bloků? Příkazem "_regenall" to nejde.

Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19266
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 09:49
Předefinování bloku by se mělo projevit hned, pokud to nejsou nějaké dynamické bloky. Polohy atributů (i těch ručně přesunutých) se mají zachovat nebo promítnout (resetovat) z nové definice bloku?

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubeczka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 10:28
Neděje se tak. Dynamické bloky to nejsou.
Polohy atributů by se měly promítnout z nové definice bloku, ale neděje se tak.

ad b)  Barvy atributů po uložení bloku jsou původní. Při editaci se zobrazí správně.
Zpět nahoru
Mara821 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.zář.2007
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mara821 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 10:36
Na atributy v bloku by měl pomoct příkaz ATTSYNC.
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubeczka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 11:01
Příkaz ATTSYNC funguje skvěle.
Ale nedaří se mi ho použít v LISP programu
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubeczka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 11:06
Zkusím LISpem projít názvy všech vložených bloků a aplikovat příkaz ATTSYNC na každého z nich ve smyčce
Zpět nahoru
Mara821 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.zář.2007
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mara821 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 11:13
Zkuste (acet-attsync "název bloku"). Název bloku by měl být ten standardní (získaný přes vla-get-effectiveName), ne ten anonymní název. A mělo by to stačit provést jen jednou pro každou definici bloku.
Zpět nahoru
Kubeczka Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2018, Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kubeczka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čer.2020 v 11:35
Děkuji. Už to funguje i v LISPu
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2426:Jak přebarvit blok vložený do výkresu?
Tip 11401:Operace s atributy uvnitř bloku - dynamické pole.
Tip 935:Jak rozložit blok okamžitě po jeho vložení?
Tip 4884:VIPChybné měřítko (jednotky) vkládaných bloků v Civil3D.
Tip 7029:Již bylo dosaženo horních/dolních mezí.
Tip 1811:Jak zajistit stálé skrytí neviditelných hran i po regeneraci?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.