Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2727 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCAD 2021 trvalé vytěžování CPU

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCAD 2021 trvalé vytěžování CPU
    Zasláno: 20.čer.2020 v 13:01
AutoCAD 2021 CZ
Windows 10 64-bit
Nový výkonný notebook
**********
Normálně spustím AutoCAD, pracuji v něm. V rámci práce acad.exe vytěžuje CPU dle potřeby, vše se chová normálně. Nyní práci ukončím, ale nechám ACAD běžet s otevřenými výkresy. I pokud není ACAD aktivní a nic nepočítá (není aktivní žádný příkaz nebo rutina), vytěžuje stále CPU na cca 10%, konkrétně proces acad.exe.
Tento stav je setrvalý, klidně i celé dny. Pomůže až zavření ACADu.

Spuštěný ACAD bez otevřeného výkresu to nedělá. Nedělá to hned po otevření, je nutné s programem nějaký čas pracovat, ale nevysledoval jsem příčinou souvislost.

Hledal jsem na internetu a zde, ale nic k tomu nenašel.

Podobnou věc dělal ACAD 2018, to se na fórech dá dohledat, ale to řešila oprava.

Neuměl byste prosím někdo poradit, jsem z toho už zoufalý. Trvalé vytížení procesem samozřejmě zatěžuje PC, které se musí víc chladit, dělá větší hluk, brzdí další aplikace.

OS je aktuální, ovladače aktuální, vir tam není, stejné chování při zapnutém i vypnutém antiviru a i pokud je síť aktivní nebo blokovaná.

Děkuji za tipy kde hledat problém
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 19586
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2020 v 14:14
Není tam problém s grafikou? Běží AutoCAD na grafické kartě, nikoliv na integrované? Dělá to i když v něm vypnete HW akceleraci? Neběží v AutoCADu nějaké nadstavbové aplikace? Nemá bloknutou internetovou komunikaci na Account?

Na druhou stranu - je potřeba nechat běžet AutoCAD celé dny nečinně na pozadí? Nebylo by mi líto jen toho CPU, ale i té zbytečně zabrané operační paměti.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Petr Bláha Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.čer.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ
Stav: Offline
Bodů: 571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Bláha Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2020 v 14:41
Běží to na vyhrazené grafické kartě, interní preventivně trvale vypnuta v BIOSu.
Vliv HW akcelerace vyzkouším.
Nadstavbové aplikace jen roky vyzkoušené LISP, tím to nebude.
Blokace přístupu na Account na to vliv nemá, to jsem testoval.

Není to otázka dnů. Dopoledne člověk pracuje, má otevřené různě výkresy, pak jde na jednání a odpoledne problém, vše pracně zavřít a znovu otevírat + nesmyslně zatížený počítač.
Ty dny jsem myslel ve smyslu, že to "samo" nezmizí ani po dnech, že to je trvalá věc a pomůže jen restart ACADu.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1038
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2020 v 15:02
Mne se toto dělo v ACA 2016... Hlavně to pak hučelo a žralo baterku :-(.

Problém byl asi v nějakém z LISPu, taky to dřív nedělali a tenkrát začali "z ničeho nic"...  
Když jsem nenačítal nic bylo to OK. Zkoušel jsem pak chvíli testovat, který to může být... bohužel jsem na nic nepřišel... nebyl moc čas... a pak jsem už musel jít na vyšší verzi. 
Teď, v 2019, stejná sestava LISPu se chová rozumně.

Zkuste to bez LISPu a uvidite...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5846:Nedokumentovaný příkaz AutoCADu nastavuje afinitu k CPU.
Tip 12579:Produktové klíče pro software řady Autodesk 2021.
Tip 11465:VIPAutomatizace publikování PDF z Inventoru (nastavení, složka, ivlastnosti)
Tip 2774:VIPZměna způsobu zobrazení složky (nastálo) v dialogu Otevři AutoCADu 2000/2000i.
Tip 12549:Dynamické zadání rozměrů obdélníku - AutoCAD 2021.
Tip 6673:VIPUrychlení Revitu na PC s vícejádrovými procesory.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.