Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2776 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Editace aliasů (klávesových zkratek)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PPoe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PPoe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Editace aliasů (klávesových zkratek)
    Zasláno: 13.říj.2020 v 08:23
V české verzi autocadu, když ručně edituji soubor acad.pgp fungují správně pouze příkazy bez diakritiky. Například nastavení C pro příkaz KOPIE vzal autocad bez problémů, ale L pro ÚSEČKA nefunguje.
Po příkazu reinic a stisku L přímo v programu se ukáže něco jako ˇAŠSEÅĆKA a hodí error neznámý příkaz.
Zkoušel jsem to obejít a v .pgp souboru napsat L pro _LINE, ale toto obejití také nefunguje.

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19479
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2020 v 08:30
Ne, i řada předdefinovaných příkazových zkratek v ACAD.PGP normálně používá diakritiku (jak v samotné zkratce, tak v názvu odkazovaného příkazu).

Spíš bude asi problém v kódování, ve kterém jste si váš ACAD.PGP uložil - je potřeba formát UTF-8, přesněji UTF-8 bez s BOM).


Upravil Vladimír Michl - 13.říj.2020 v 13:10
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PPoe Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.led.2015
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PPoe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2020 v 08:38
Mnohokrát děkuji, navedl jste mně na správné řešení. Původně byl soubor uložen jako UTF-8, nyní jsem zkusil UTF-8 s BOM a vše funguje.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2020 v 12:19
Původně odeslal(a) PPoe PPoe napsal(a):

... Původně byl soubor uložen jako UTF-8, nyní jsem zkusil UTF-8 s BOM a vše funguje.

Zajímavé. Na jakém OS provozujete Autocad?
What's the difference between UTF-8 and UTF-8 without BOM?
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7819:VIPKlávesová zkratka pro Viditelnost komponenty (nebo jakoukoliv vnitřní funkci Inventoru)
Tip 437:Jak změnit nebo doplnit zkratky (aliasy) příkazů nebo externí příkazy AutoCADu?
Tip 8523:VIPNavisworks - uživatelské úpravy klávesových zkratek.
Tip 11682:VIPZdraví 3D modelu a další tajné klávesové zkratky Inventoru.
Tip 6721:VIPNelze zadat znaky "@" a "Euro" v AutoCADu Mechanical nebo Civil3D.
Tip 6619:VIPPokročilé klávesové zkratky nejen pro AutoCAD (alternativa k AutoHook)


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.