Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 621 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

PC na mračna bodů (laserové skenování)

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vensa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 18.lis.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2015, Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vensa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: PC na mračna bodů (laserové skenování)
    Zasláno: 19.říj.2020 v 09:07
Dobrý den,
prosil bych o radu při výběru PC pro zpracovávání mračen bodů z laserového skenování. Chtěl jsem vybrat nějaký dobrý "herní" počítač, ale bylo mi řečeno že to není dobrá volba. Byl by prosím nějaký odborník se zkušenostmi se zpracováním bodových mračen schopen doporučit nějakou stanici, kterou ideálně nebudu za rok měnit?
Díky :-)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19947
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 09:37
Podstatný je asi software, který budete používat, plus velikost projektů. Nicméně obecná rada pro tento typ úloh je: SSD disk (určitě ne mechanický) a dostatek RAM (minimálně 16GB).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vensa Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 18.lis.2017
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AutoCAD2015, Civil 3D 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vensa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 10:09
Softwary budu používat cloudcompare, meshlab, geomagic případně autocad/microstation na vekrotizace. Projekty budou relativně velké, teď např. pasportizace hotelového domu tzn. cca 50 stanovisek. Do SSD bych šel určitě, spíše nevím jaký procesor, jak moc na něm záleží, jestli grafickou kartu RTX 2070/80, nebo quadro apod. Byl bych vděčný případně za odkaz na sestavu pro představu.
Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19947
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 11:04
Ten disk a RAM pomohou nejvýrazněji. CPU a grafika také, ale jejich vliv už bude jen "lineární". Záleží na potřebách a možnostech jednotlivých programů. Např. Autodesk ReCap a jeho technologie použité v AutoCADu, Revitu atd. umí využívat multithreading a potřebují grafiku s dostatkem VRAM, u jiných programů to může být odlišné.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9785:3D uchopení na plochy v mračnu bodů.
Tip 11028:Jak v Revitu vytvořit terén z mračna bodů (z 3D skenu)?
Tip 11938:Jak z mračna bodů získat linie osy potrubí?
Tip 8623:Podporované formáty scanovaných dat (point cloud) v Inventoru 2013.
Tip 7348:Maximální počet bodů v mračnu bodů AutoCADu.
Tip 12937:Jak převést mračno bodů na otexturovaný 3D model?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.