Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2582 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém s kótami - Autocad LT

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
peetr.horak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peetr.horak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s kótami - Autocad LT
    Zasláno: 19.říj.2020 v 14:28
Zdravím,

měl bych dotaz ke kótování. Používám kótování ve výkresovém prostoru (víc mi to vyhovuje, v modelu mě neruší kóty a celkově se mi lépe pracuje když kótuji až ve výkresovém prostoru). Co mě však trápí... občas se mi některé kóty zblázní a ukazují nesprávnou hodnotu (viz. obrázky). Problém je, že se zde sama změní "lineární měřítko kóty" (viz. další dva obrázky). Když výkres kótuji, tak je vše v pořádku, ale při další otevření výkresu jsou již některé kóty rozhozené a ukazují špatnou hodnotu.

Netušíte někdo proč tohle Autocad dělá?


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98899/koty_1.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98899/koty_2.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 98899/koty_3.jpg


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 14:59
V jaké je to verzi AutoCADu (release)?

Tento problém se váže k proměnným DIMLFAC (váže se jen k aktuálnímu kót.stylu) a DIMASSOC. Měly by mít hodnotu 2 a 1. Může být způsobeno nakopírováním kóty nebo chybnou asociací k řídicí geometrii.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
peetr.horak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2020
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace peetr.horak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2020 v 15:14
Děkuji za rychlou reakci,

je to Autocad LT 2021.1, máme subscription, takže vždy používám aktuální poslední verzi. Takže hodnota DIMLFAC by měla být 2 a hodnota DIMASSC by měla být 1? Vyzkouším... Osobně si myslím, že je to jak píšete tou chybnou asociací, kdy nová kóta se mi uchytí na jinou kótu ve výkresové prostoru a ne na bod v modelovém prostoru (možná je to hloupost, nevím...). 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1984:Jak vrátit text kóty na skutečnou (asociativní) hodnotu?
Tip 2374:Jak změnit "natvrdo" zapsané texty kót zpět na dynamické?
Tip 663:VIPNesouhlasí vám přesné rozměry vytištěného výkresu s rozměry (kótami) v AutoCADu (i např. v měřítku 1:1)?
Tip 4022:VIPJak přenést kótu z modelového do výkresového prostoru?
Tip 1930:VIPJak převést část kót palcového výkresu na milimetry?
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.