Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2615 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zmena jednotek ve vykresu, nikoliv vsak rozmeru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
luciacabrova Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace luciacabrova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zmena jednotek ve vykresu, nikoliv vsak rozmeru
    Zasláno: 21.říj.2020 v 09:28
Zdravim,

casto se ke me dostanou vykresy kde jednotky jsou nastaveny na palce, rozmery vsak odpovidaji metrum/milimetrum. Starsi projektanti totiz ani netusili, ze se jednotky daji menit (samouci). Existuje nejaka moznost zmeny jednotek z palcu na metry tak, aby se ciselne hodnoty rozmeru nezmenili?

Dekuji.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3533
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2020 v 09:38
-DWGUNITS
Zpět nahoru
luciacabrova Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2017
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace luciacabrova Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2020 v 09:41
dwgunits ale prevede vsechny rozmery na nove zvolenou jednotku, pokud tomu dobre rozumim. ja ale potrebuji pro priklad

aby 5 palcu nove odpovidalo 5 metrum.


Dekuji za vasi odpoved.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1038
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2020 v 09:47
na konci příkazu se Vás to zeptá na Scale...
pro začátek, možná zkuste zadat ten příkaz bez pomlčky, ale s podtržítkem (_UNITS nebo _DWGUNITS) a při změně a potvrzeni tlačítkem OK na Vás vyskočí dialogové okno, které se je přesně to, co chcete vědět...

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2020_10_21_01.png


JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2020 v 10:06
_-DWGUNITS nic nepřevádí, jen mění nastavení jednotek daného výkresu. Jednotky v AutoCADu jsou "bezrozměrné" - pokud je čára dlouhá 100 jednotek, je zcela na vás, zda to chcete považovat za 100mm, 100m, 100in nebo 100km. Podstatné jsou skutečné jednotky až při kótování, ve výkazech a při práci s měřítkem (výkresové listy, tisk, apod.).

Pokud chcete opravdu převádět velikost geometrie, použijte _SCALE.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19587
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2020 v 12:35
Pardon, popletl jsem s _UNITS. Ten většinou pro "přepočtení jednotek" stačí.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6869:VIPParametrické zobrazení šířky a délky rozvinu plechu ve výkresu.
Tip 7391:Jak odměřovat ve výkresovém prostoru ve výkresových jednotkách?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 5848:VIPSkládání PLT výkresů (nesting) i na plotry nepodporující tuto funkci.
Tip 3596:Jak automatizovat uložení rozvržení do samostatných DWG výkresů?
Tip 4877:VIPHromadné přenastavení jednotek ve všech DWG výkresech (nesprávné měřítko vkládání).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.