Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2962 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Schodiště prefabrikované - počátek a ukončení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MSevela Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 23.pro.2014
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Revit 2021, AutoCad 2018
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MSevela Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Schodiště prefabrikované - počátek a ukončení
    Zasláno: 02.lis.2020 v 22:35
Zdravím,

řeším problém s tvorbou prefabrikovaného schodiště. Rád bych ho vykreslil/vymodeloval tak, aby se správně vytvářel ozub na nástupním rameni stejně tak jako na výstupním. Nyní se mi schodiště pouze opírá o podlahu v nástupním patře. Výstupní rameno ozub vytváří (i tak si nejsem 100% jistý správností) ale zase tam vzniká nepříjemný detail v napojení na desku v podobě "trojúhelníku" který je znázorněný modře na obrázku. Věděli byste, jak tento problém vyřešit, nebo máte nějaké vlastní tipy na modelování schodiště? Předem děkuji za každou radu.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 60264/prefa_schodiště.jpg Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 60264/prefa_schodiště_2.jpg

Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 356
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 08:33
Po mnoha pokusech s přednastavenými schodišti a koukání na videa, jsem nakonec došel k přesvědčení, že nejlepší je modelovat schodiště jako komponentu na místě. Detaily si můžu udělat jak potřebuji.
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 356
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 08:40
ještě dodám, že zakřivené schodiště je trest boží...v některých případech tam hapruje tloušťka desky a vypadá obecně hodně fuj :)
Zpět nahoru
MSevela Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 23.pro.2014
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Revit 2021, AutoCad 2018
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MSevela Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 08:44
Rozumím, tajně jsem doufal, že nějaký trik existuje, ale jak říkáte, komponenta na místě bude nejjednodušší.
Alespoň použiju přednastavené schodiště na určení výšek a zbytek namodeluju sám.

Děkuji.
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 356
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 08:48
Bohužel, třeba někdo přijde ještě s něčím lepším. Ale kór u prefabrikátů je pro mě komponenta na místě nejčastější prvek.
Zpět nahoru
MSevela Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 23.pro.2014
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Revit 2021, AutoCad 2018
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MSevela Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 08:59
Chápu.
Ještě mě k tomu napadají dvě otázky. Popis schodiště asi řešíte jen vloženým textem, nic automatického předpokládám a za druhé, jak s komponentou na místě řešíte napojení na stropní desky. Jde mi hlavně u těch prefabrikátů o ozub který se běžně dělá, tak teď narychlo mě nenapadá jak ho docílit na desce.
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 356
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 09:05
pouze text, přesně tak. Nejsou to živá data.
Ozub v desce řeším opět komponentou na místě jako vybrání. Variantně lze použit vybrání v rámci family založené na ploše. Pak by šlo i vykázat.
Zpět nahoru
MSevela Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 23.pro.2014
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Revit 2021, AutoCad 2018
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MSevela Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 09:08
Super, to je vše, teď už mi to stačí jen vymodelovat. :D 
Moc děkuju za rady.Smile
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 356
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.lis.2020 v 09:11
po třetím prefabrikovaném skeletu je to už brnkačka :) kdyby něco houkněte
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8010:Proč mi AutoCAD zazoomuje na počátek při ukončení editoru bloků?
Tip 5571:Točité schody v Revitu.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 6394:VIPSdílený souřadnicový systém AutoCAD-Revit (principy, postupy, tipy).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.