Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2816 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Automaticke genrování DXF a PDF

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Automaticke genrování DXF a PDF
    Zasláno: 11.lis.2020 v 13:44
Dobrý den mam u DXF a PDF nastaveno  automatické ukladní ale začalo se mi  stavat že v PDf neni  vykres co má byt ale jen fotka dílce. Nevíte kde je problém?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 17:48
Je li to z iLogic, tak se dxf ale asi i pdf export pouští nad součástí. 
Je otázkou proč pdf export čte součást a ne výkres. 
JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 18:26
No právě to mi je taky zahadou:(  ale podle mě to bude zahlcením  procesoru:(
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 364
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 21:17
Jestě mne napadlo, uložte pár výkresů normálně z menu soubor export do pdf a pak teprve zkuste automat.
Pokud by i ruční uložení výkresu do pdf četlo součást, což je dost nesmysl, tak pak už bych si dělal teprve starost a ptal se výš.  
JanB.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.lis.2020 v 22:27
Ručně to jde správně pravé. Tohle se neděje pořad ale jen někdy

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 17:39
nemohlo dojít k nějakému náhodnému přepsání pravidla ilogic? Můžete to pravidlo sem vložit?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 19:18
nn někdy ulozi dobrea nekdy takhle blbě

Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 19:21
je to externí pravidlo spouštěno automaticky při pokusu uložit (před uložením)?
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 20:01
pravidlo je v souborech interní
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 20:07
Chápu to tak, že je součástí šablony výkresu.
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 21:28
Přesně tak
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1452
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 22:27
Dělat diagnostiku takhle podle popisu je dost nejisté, ale zkusil bych si tipnout.
Není náhodou v tom pravidle provedeno získání dokumentu, ze kterého se má provádět export nějak takhle?
(Bylo by to někde na začátku)

Dim oDoc As Document = ThisApplication.ActiveDocument

Zkuste to změnit na 

Dim oDoc As Document = ThisDoc.Document

Jestli máte to pravidlo rozkopírované ve všech výkresech, tak máte asi trochu problém.


Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1535
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 22:32
Makro
oFolder = ThisDoc.Path
oFileName = ThisDoc.FileName(False)
oPDFAddIn = ThisApplication.ApplicationAddIns.ItemById ("{0AC6FD96-2F4D-42CE-8BE0-8AEA580399E4}")
oDocument = ThisApplication.ActiveDocument
oContext = ThisApplication.TransientObjects.CreateTranslationContext
oContext.Type = IOMechanismEnum.kFileBrowseIOMechanism
oOptions = ThisApplication.TransientObjects.CreateNameValueMap
oDataMedium = ThisApplication.TransientObjects.CreateDataMedium 

If oPDFAddIn.HasSaveCopyAsOptions(oDocument, oContext, oOptions) Then
 oOptions.Value("Sheet_Range") = Inventor.PrintRangeEnum.kPrintAllSheets
 oOptions.Value("All_Color_As_Black") = 1
 oOptions.Value("Remove_Line_Weights") = 1
 oOptions.Value("Vector_Resolution") = 400
End If 

oDataMedium.FileName = oFolder & "\" & oFileName & ".pdf"  
oPDFAddIn.SaveCopyAs(oDocument, oContext, oOptions, oDataMedium)  


Problém to není :)mám makro  které mi podle kusovniku dokaze vyhledat vykresy a pak  všechny aktualizovat tak to za chvili zkusim
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1452
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.lis.2020 v 22:42
Tak to je podle mě jasný. Čtvrtý řádek shora.

Někdy se může stát, že to, co exportujete není nutně aktivní dokument. A pak se to může chovat přesně tak, jak popisujete.


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 12159:VIPSnadný převod souborů SVG, CGM, VSD nebo AI do AutoCADu. Převod DWG-DXF.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.