Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2430 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zarovnání textu kóty pod čáru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Symptom Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2016
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Symptom Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zarovnání textu kóty pod čáru
    Zasláno: 24.lis.2020 v 10:00
Dobrý den,
poradil by někdo s vytvořením makra pro vertikální zarovnání textu kóty pod čáru? Ve standardní nabídce příkazů tato možnost není a dá se to udělat jen manuálně přes vlastnosti kóty. Děkuji za rady.


Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 10:52
^C^C_dimover dimtad 4;;
Zpět nahoru
Symptom Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2016
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Symptom Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 11:15
Nefunguje. Po použití následuje výzva k zadání nové hodnoty proměnné DIMTAD...
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1523
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 12:28
A co jste zkusil udělat pro to aby to fungovalo?
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6052
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 12:30
Nepotřebujete to náhodou kvůli kótování oken?

Podle mě je výhodnější použít řídící znaky, které napíšete do pole Přepsání textu
<>\Xtext pod čárou
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Symptom Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2016
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Symptom Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 12:44
Přepsal jsem dimover na dimoverride a už to funguje dobře. Děkuji za pomoc.
Zpět nahoru
Symptom Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.bře.2016
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 48
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Symptom Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 12:50
O to nejde. Kvůli přehlednosti výkresu potřebuji text některých kót zarovnat pod kótovací čáru tak, aby to bylo na "rychlý klik" bez řešení posunu přes vlastnosti kóty.

Původně odeslal(a) PepaR PepaR napsal(a):

Nepotřebujete to náhodou kvůli kótování oken?
Podle mě je výhodnější použít řídící znaky, které napíšete do pole Přepsání textu
<>\Xtext pod čárou
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6052
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2020 v 12:57
Chápu, díky za vysvětlení.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6410:VIPChybné umístění kótovacího textu při importu ze starších verzí DWG.
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 237:Nedokumentované \X - Jak zadat podlomenou kótu (část textu kóty nad, část pod kótovací čarou)?
Tip 4784:Snadno čitelné kóty.
Tip 7432:Nový typ zarovnání komplexních typů čar v AutoCADu 2011.
Tip 4536:VIPNedokumentovaný kód zarovnání typu přerušované čáry.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.