Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4362 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výpadek licenčního serveru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výpadek licenčního serveru
    Zasláno: 25.lis.2020 v 17:17
Autodesk hlásí výpadek licenčního serveru. Server reaguje, ale nepotvrzuje licence, dočasně doporučujeme před spuštěním aplikace přejít do off-line režimu. Nahlášeno, na rychlé nápravě se pracuje.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2020 v 18:07
Dnešní výpadek data center Amazonu má negativní dopad na fungování řady internetových služeb, včetně licenčních serverů Autodesku. Stav "Black Wednesday" výpadku AWS sledujte zde:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2020 v 19:11
Problém je nyní zdá se vyřešen, Amazon chybu opravil.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 69
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2020 v 08:21
Už jim to zase vypadlo.



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/výpadek.JPG

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2020 v 08:30
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Autodesk hlásí výpadek licenčního serveru. Server reaguje, ale nepotvrzuje licence, dočasně doporučujeme před spuštěním aplikace přejít do off-line režimu. Nahlášeno, na rychlé nápravě se pracuje.
Co znamená přejít na offline, pokud mi lidi pracují na home office na vzdálené ploše firemních počítačů?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2020 v 08:57
Při vzdáleném přístupu to jednoduše nejde, resp. musel by se zablokovat jen přístup k licenčním službám. Nicméně od těch včerejších cca 19 hod. už by mělo vše fungovat (možná s krátkými "následnými otřesy" - ale většinou jen stačí zkusit danou web službu znovu).

Podrobné sledování opravy výpadku a aktuální "zdraví" web služeb Amazonu je možno sledovat na https://status.aws.amazon.com/
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Tomas.Kochan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor2021
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomas.Kochan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2020 v 09:51
Dobrý deň, 

práve sa snažím aktivovať produkty Vault Professional 2021 a Inventor 2021 pomocou licenčného kódu. Po zadaní kódu Iventor vypíše úspešné zaregistrovanie ale hned sa vypne. Po zapnutý je to to isté dokola. Vault robí to isté. Môže toto byť rovnaký problém? tj. výpadok? alebo je chyba na mojej strane?
Ďakujem.
Ďakujem.
S pozdravom Kochan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2020 v 12:01
To je pravděpodobně jiná příčina - pošlete prosím na https://helpdesk.cadstudio.cz

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2415:Zůstanou při výpadku licenčního serveru uživatelé zcela bez licencí?
Tip 2962:VIPJak nastavit automatický timeout síťové FlexLM licence řady 2004/2005/2006, 2007/2008/2009, 2010 a vyšších?
Tip 4664:Mohu rebootovat licenční server bez přerušení práce uživatelů?
Tip 8789:Jak zvolit optimální model licenčního serveru Autodesku?
Tip 9959:Co se děje při ztrátě síťové licence CAD aplikace?
Tip 4501:VIPPřepnutí všech uživatelů na nový licenční server AdLM/FlexNet.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.