Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2764 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Acad 2021 bug _BASE

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
skypeja Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace skypeja Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Acad 2021 bug _BASE
    Zasláno: 02.pro.2020 v 21:20
Ahoj,
nesetkal se někdo s problémem, že po uložení výkresu se někdy svévolně rozhodí výkresový počátek (příkaz _BASE) někam do kšá? Docela mě to vytáčí, protože mi díky tomu ustřelují reference, které mají sedět nad sebou.

Downgradovat na 2019, kde to fungovalo se mi nechce.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20039
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2020 v 23:03
Je to v holém AutoCADu nebo třeba v Civilu? Používáte geolokační souřadnicový systém?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
skypeja Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace skypeja Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2020 v 23:12
je to čistý Acad 2021 CSY, bez nadstaveb. Dělá to sporadicky, ale je to dosti otravné. Zatím se mi to stalo asi u 5 výkresů, během 14 dnů, přičemž nasazení je cca 12-14 hodin denně/5 dnů v týdnu. Cca 10 otevřených výkresů za den, uložené změny cca v 5ti.
Je možné že si to nějak nevědomky způsobím sám..
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1590
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2020 v 10:17
Tak dejte INSBASE do SYSVARMONITORu a nechte si vyskakovat bubliny při změnách a uvidíte.
Zpět nahoru
skypeja Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
autocad 2015
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace skypeja Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2020 v 12:32
to mě nenapadlo, vyzkouším, děkuji za tip
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2020 v 13:14
Zdravím, pane Michle, já tento problém v Civilu občas mám. Používám JTSK a občas z nějakého důvodu to ujede a rozhodí se mi zobrazení ve výřezech a není zárukou, že po nastavení výřezu tak, jak má být, se to nestane znovu. Pro Civil máte nějaké řešení? Díky.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20039
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2020 v 13:34
Nevím jestli je to stejná příčina jako u původního dotazu, ale u použití georeferenčního systému může dojít např. při vložení DWG z jiného systému k posunu základního bodu. Bude potřeba vysledovat jestli je to při nějaké konkrétní operaci nebo s konkrétním DWG.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.pro.2020 v 13:56
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Nevím jestli je to stejná příčina jako u původního dotazu, ale u použití georeferenčního systému může dojít např. při vložení DWG z jiného systému k posunu základního bodu. Bude potřeba vysledovat jestli je to při nějaké konkrétní operaci nebo s konkrétním DWG.

Asi to úplně není k původnímu dotazu ... Případně založím jinou diskusi. Díky.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1776
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 09:54
A dělá to, ikdyž je výřez uzamčen?
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2020 v 10:56
Původně odeslal(a) zdrk zdrk napsal(a):

A dělá to, ikdyž je výřez uzamčen?

Pokud dotaz míří na mě, tak ano, dělá to i při zamčených výřezech. Specifický příkaz, jak píše pan Michl, jsem nedokázal odhalit a na výkrese nezáleží. Nastávajícího problému s výkresem si všimnu tak, že kresba v modelovém prostoru problikne a když chci následně třeba jen vybrat nějaký z objektů, tak to lze až po regeneraci výkresu. V tu chvíli vím, že nesmím výkres uložit, jinak si tu chybu potáhne dál. 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 136:often crashes during save or exit
Tip 3634:Entity vloženého bloku či xrefu jsou posunuty oproti původní poloze.
Tip 6492:Y2K9 bug v 3ds max 2008 - chyba aktivace (expired).
Tip 12579:Produktové klíče pro software řady Autodesk 2021.
Tip 12929:Mohu použít Inventor 2022 s PDM systémem Vault 2021?
Tip 12660:Kde vzít doplňkové moduly pro Revit 2021?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.