Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3894 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ořezání dutým tvarem v rodině

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ořezání dutým tvarem v rodině
    Zasláno: 11.pro.2020 v 10:52
Dobrý den,
 mám dotaz pro zkušenější uživatele. Vytvořil jsem si rodinu nosníku vložkového stropu (jako obecný model). Nemohu docílit toho aby při načtení do projektu se mi ořezával a odečítal objem podlahy. Nevíte jak na to? Zkusil jsem použít vybrání v rodině ale s podlahou to ani nehne, ořezat a připojit geometrii se nedá. 

Děkuji za komentáře

M
Zpět nahoru
mnementh Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 25.led.2007
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autodesk AEC 2020
Stav: Offline
Bodů: 360
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mnementh Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2020 v 11:22
jak je to modelováno? Jako obecný model nebo je to založené na ploše?
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2020 v 16:23
Nosník je vnořená rodina - konstrukční rámová kce do obecného modelu 

díky

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3598
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.pro.2020 v 19:58
V rodině nosníku si vytvořte Void (Odebrání) ve tvaru a délce podle vloženého nosníku, zaškrtněte ve vlastnostech Cut with Void when loaded, vložte do modelu (proč to máte Wall based?) a pomocí Cut odečtete. Opravdu používáte Revit 14?
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2020 v 11:25
Děkuji za odpověď,
tak jsem zkusil snad vše a pořád nic. V rodině jsem vytvořil vybrání a uzamkl s nosníkem (část nosníku zmizí), pak jsem zaškrtl ve vlastnostech "ořezat dutým tvarem při načtení", provedl načtení do rodiny obecný model (ano je založený na stěně - nosníky se mi přichytávají automaticky ke stěnám, přijde mi to praktické, ale obešel bych se bez toho). V rodině se mi část nosníku kterou jsem ořezal nezobrazí (takže není co ořezat s čím) a načtu výsledek do projektu opět zaškrtnu ve vlastnostech  "ořezat dutým tvarem při načtení". Výsledek je pouze ořezaná část nosníku (neviditelná) ta ale neodečte konstrukci podlahy a  její objem. Nosník nejde vybrat pro ořez s podlahou. Třeba vybrání u oken a dveří jde úplně normálně. Jedině mě ještě napadlo, jestli náhodou nemusí být nosník závislý na podlaze - tam by to asi fungovalo. Co myslíte? Ano stálé používám Revit LT 2014.

Ještě jednou děkuji

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3598
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2020 v 14:52
V rodině nosníku vyberte hmotu nosníku, Ctrl+C a Ctrl+V na to samé místo, změňte tako vytvořené těleso ze Solid na Void, nic by se vám nemělo ořezávat. Načtete do rodiny obecného modelu, tu pak načtěte do modelu, vložte nosník na požadované místo, ořezat geometrii podlahy nosníkem, měl byste tam mít díru po hmotě nosníku.
Zpět nahoru
Saab Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 23.kvě.2013
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Autocad LT2017, Revit LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 59
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Saab Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.pro.2020 v 16:42
Super.... takhle to funguje. Děkuji moc za pomoc. Ještě mám jednu blbou otázku. Je nějaká možnost změnit tl. čáry  ořezaného nosníku. Teď myslím jeho okraje - při ořezání s podlahou jsou tlusté - běžně to řeším čárovou kresbou z panelu upravit. Je nějaká jiná možnost, nebo jen prostě musím "klikat".

díky


Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3598
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.pro.2020 v 08:44
Možnosti jsou, ale už to je trochu vyšší dívčí :-) Zkuste v řezu použít (VG nastavení pohledu) vpravo dole Cut Line Styles a tam si nastavit pro vrstvu podlahy, ve které je nosník, jinou tloušťku čáry než je v pohledu. Ale ovlivní to i jiné konstrukce, takže si musíte dát pozor, co kde se ovlivňuje.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/rezy_nosnik.PNG



Občas je to klikání jednodušší...

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11546:V rodině okna nelze vytvořit otvor vybráním
Tip 10810:Dutý tvar v editoru rodin mi ořezává objekty, jejichž geometrii ořezat nechci.
Tip 11183:Co ovlivňuje volba "Ořezat dutým tvarem při načtení" ve vlastnostech RFA rodiny v editoru rodin?
Tip 11308:Revit - ořezání nosníků na pokos
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.