Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5341 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Hromadna zmena entit vo viacerych blokoch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tmr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Hromadna zmena entit vo viacerych blokoch
    Zasláno: 15.pro.2020 v 12:33
Dobry den, mam dotaz. Vo vykrese ma cca 50 blokov. Obsah kazdeho bloku je par entit. Ich obsahy su v roznych hladinach a roznych vlastnostiach.  Ale chcel by som hromadne v tychto blokoch dosiahnut to, aby entity mali rovnake vlastnosti, t.j. farba ciar, hrubka, hladina,... Teda bez toho, aby som kazdy blok musel otvorit zvlast a entitam pridelit mnou pozadovanu hladinu, hrubku ciarky, farbu a pod. 
Hladiny ako take viem zlucit do jednej, ale obsah blokov vacinou nema parametre "DleHlad",teda nepomeni mi farby, hrubky a pod. Je to mozne nejakym prikazom, lispom a pod?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2294
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 13:20
Pokud Vám nebude vadit přesun entit uvnitř bloku do hladiny 0 a vše dlehlad, zkuste utilitu FIXBLOCK. Pak se bloky budou chovat dlehlad podle hladiny, do které je vložíte
J. Mantlík

Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 13:36
Super dakujem, skusil som, robi to co ma. Len mensia nevyhoda je, ze mozem oznacovat len po jednom bloku a nie vsetky naraz. Ale aj toto podstatne zrychluje moju pracu. To, ze to da do hladiny "0", mi vobec nevadi, upravou v lispe si viem nastavit potrebnu hladinu, do ktorej to ma davat. 
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD 2020LT + subscription
Stav: Offline
Bodů: 686
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 14:27
Jiří Macháček

AutoCAD LT 2020
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2294
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 16:17
Přes FIXBLOCK jsou vybrat i oknem
J. Mantlík

Zpět nahoru
tmr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 24.lis.2020
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tmr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 16:46
Ja mam asi nejky starsi lsp FIXBLOCK (revision 3-dec-2003)  , lebo sa da oznacit len jeden blok. Zozeniem aj novsiu verziu? 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20065
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 16:49
Zkuste verzi zde ze sekce Download.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2294
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 17:26
Já používám verzi z roku 1996. Ta umí i vybírat oknem , ale občas něco nepřevede
Zkoušel jsem dřív i verzi z r. 2003 (?) staženou v r. 2015 a ta umí vybírat jen jednotlivě (ale zase převedla i ty bloky co ta starší ne ...)
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20065
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.pro.2020 v 19:33
Pokud je třeba ve FixBlock něco změnit (oproti té verzi z Download), pošlete ukázkový DWG výkres a co to má dělat.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 7225:Jak hromadně připočíst hodnotu k atributům bloků?
Tip 97:Přepínání mezi překrývajícími se výřezy.
Tip 9281:Změna poměru stran rastrového obrázku.
Tip 5499:Jak nastavit barvu pozadí pro Render?
Tip 12558:Zachycení prvku - automatický kód iLogic.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.