Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2723 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Nelze ULOŽIT Revit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Nelze ULOŽIT Revit
    Zasláno: 04.úno.2021 v 09:47
Dobrý den,

uložil jsem si projekt pod novým názvem "uložit jako" a nyní nemohu průběžně ukládat pomocí tlačítka "uložit" (je neaktivní-bílé). Ukládat mohu pouze přes "uložit jako" a nebo po upozornění před ukončením Revitu.

Předem děkuji.
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2021 v 14:47
Dobrý den, stále mi u jednoho projektu nefunguje tlačítko uložit CTRL+S. Nějaký nápad co dělám špatně ? Děkuji.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/wtfwtfwtf.png


Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1051
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2021 v 14:52
A není proejkt jen pro čtení? Pravým klikem na RVT soubor -> vlastnosti a tam to prozkoumejte...?
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2021 v 15:16
Není, projekt mohu upravovat a i ukládat, ale musím volit buď "soubor->uložit jako" a nebo při ukončení práce zavřít křížek a jsem pobídnut zda chci uložit změny. I připomínání uložení projektu funguje. Pouze "Uložit" nemohu mačkat...Děkuji.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80735/wtfwtf2.png


Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1051
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2021 v 15:21
Aha, a zkoušel jste klavesovou zkratku Ctrl+S?
A vubec... Vy asi pracujete na centrálním modelu - soudím podle one kostičky se zelenými šipkami na Vašem prvním obrazku... -> Neberte to "osobně", ale víte o tom...? Víte co děláte a děláte to záměrně?
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Jakub Jansa Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar

Přihlášen: 03.led.2019
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jakub Jansa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2021 v 15:25
Dobrý den, 
vypadá to, že máte otevřený přímo centrální model. A pokud ano, tak do něho ukládat nepůjde. 
Pokud je sdílená spolupráce záměrná, tak pozor na poškození centrálního modelu. Pokud ne tak odpojit od centrálního modelu, vytvořit lokální kopii a v ní již bude fungovat ukládání jak má.

S pozdravem
Jansa
Zpět nahoru
JKA Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 08.lis.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Autocad LT 2014
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.úno.2021 v 15:36
Tento projekt mi byl zaslán jako "odpojený od centrálu" a následně jsem si ho chtěl pro jistotu ještě přeuložit a nejspíš jsem udělal chybu, že jsem ho uložil jako centrální model...Když ho přeuložím pouze jako projekt. Tak to již funguje, mockrát děkuji všem.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 7155:VIPOdpojování síťových disků a mizení LAN souborů ve Windows XP.
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,143 sekund.