Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4858 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Měřítko čar v rozvržení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
T_o_M_M_y Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.úno.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2020
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace T_o_M_M_y Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Měřítko čar v rozvržení
    Zasláno: 18.úno.2021 v 08:19
Téma s tímto názvem tu již je, ale není možné na něj navázat, tak musím založit své.

V modelu mám čáry zobrazené tak, jak bych chtěl. V rozvržení jsou ale zkreslené a nepomáhá ani PSLTSCALE. Ať nastavím 0 nebo 1, čary se nezobrazují tak, jako v modelu, jsou neustále zkreslené.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20071
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2021 v 08:27
Používáte měřítka anotací?

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
T_o_M_M_y Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.úno.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2020
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace T_o_M_M_y Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2021 v 08:45
LTSCALE je nastaveno na 4. Měřítko jednotlivých čar je ve vlastnostech nastaveno různě, většinou na hodnotu 1 (ale i 0,5 či 0,4).
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1599
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2021 v 09:25
Možná ten výkres promažte, nechte jen ty čáry aby problémy byl identifikovatelný, a postněte ten výkres. Určitě to bude nejrychlejší cesta jak zjistit problém.
Zpět nahoru
T_o_M_M_y Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.úno.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
AutoCAD 2020
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace T_o_M_M_y Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2021 v 10:10
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 321
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2021 v 11:14
Pokud máte v rozvržení nastavenou proměnnou PSLTSCALE nastavenou na 1, tak se měřítka čar dělí měřítkem u výřezu. Toto je dobré, když máte více výřezů s různým měřítkem, pak jsou vizuálně všechny čáry stejně velké.
Ve vašem výkresu máte ve výřez měřítko 1:50, ale v modelu máte nastaveno měřítko 1:100, proto vidíte v modelu jinou velikost čar než v rozvržení.
Můžete si nastavit v rozvržení PSLTSCALE na 0, pak se měřítko čer už neovlivňuje měřítkem výřezu, ale také v modelu nastavte měřítko 1:1
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1599
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.úno.2021 v 11:28
Nebo můžete jít opačnou cestou, bez anotačních měřítek.
MSLTSCALE 0 
PSLTSCALE 0
LTSCALE 400

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 419:Jak změnit rozlišení přerušované čáry? (délky segmentů)
Tip 3581:Volba "Měřítko i pro tloušťku čar" je zašedlá. Jak zvětšit/zmenšit tloušťky čar?
Tip 1040:Proč jsou komplexní typy čar zobrazeny se správným měřítkem jen v modelovém prostoru?
Tip 10854:Dynamické nastavení měřítka typu čáry tažením myší.
Tip 6749:Hustota šrafur nezávislá na měřítku vykreslení.
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.