Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2685 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

revit sablona

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 105
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: revit sablona
    Zasláno: 28.úno.2021 v 14:55
dobry den prave zacinam s revitom
kde najdem nejaku plnohodnotnu sablonu kde mam vela druhov stien podlah a pod
stiahol som si nieco ale su to vsetko len jednoplastove steny....hladam plnohodnotke ako napr v archicade stena+omietka+TI atd
mam skusobnu verziu 2020 LT
vdaka
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2020, Revit ->2020
Stav: Offline
Bodů: 3593
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2021 v 18:25
Tak jako Cegra poskytuje podporu pro ArchiCAD v Česku, tak i prodejci Revitu poskytují podporu pro Revit včetně šablony. Takže nejprve u nich, pokud zatím jen testujete, tak se dají stáhnout některé šablony na univerzitách /VUT Brno ?/. Jinak plnohodnotná šablona - pro různé firmy a různé profese je to úplně jiný soubor, většinou se připravuje pro danou firmu konkrétně, podle jejich způsobu práce.
Zpět nahoru
Jakub Jansa Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar

Přihlášen: 03.led.2019
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit 2019
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jakub Jansa Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.bře.2021 v 16:23
Dobrý den, 

v Revitu je šablona jednou ze zásadních věcí. Každá firma, která má nějaké své corporate identity (razítka, kotovací styly, fonty, popisky, značky, atp...)  tak si připravuje nebo si nechává připravit šablonu na míru. Dá se říct, že šablona je nositelem základních informací potřebných na každém projektu. 
Pokud máte ve firmě něco ve smyslu AutoCAD standardů, potom budete nejspíše potřebovat i připravit Revit šablonu. 

Pro účely testování je možnost využít šablony poskytnuté Autodeskem a nainstalované spolu s Revitem nebo stahovat šablony volně dostupné na internetu. Buď přímo zde na CF (https://www.cadforum.cz/catalog/?q=%9Aablona&frm=&vyr=&upl=&bpp=10&sort=), dále pak naši zákazníci mají možnost stahování připravených šablon z našeho Helpdesku (https://helpdesk.cadstudio.cz/) nebo máte možnost hledat volně na internetu např. u konkrétních výrobců stavebních prvků, či vývojářů prvků/aplikací do Revitu.

Pokud potom hledáte konkrétní prvky, zmíněné stěny, můžete se podívat na stránky výrobců prvků pro stavbu vertikálních konstrukcí. Pokud mají k dispozici BIM knihovny bude tam nejspíše ke stažení právě .RTE soubor (šablona) nebo .RVT soubor (projekt). Následně můžete přenést stěny do svého projektu, založeném na jakékoliv šabloně.

Pokud plánujete využívat Revit, doporučuji absolvovat alespoň nějaké základní školení pro pochopení principů práce s parametrickým modelářem a jeho využití. 

S pozdravem
Jansa
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.