Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3191 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jde v AutoCAD nastavit, aby nešly vybrat XREF?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 123
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jde v AutoCAD nastavit, aby nešly vybrat XREF?
    Zasláno: 02.bře.2021 v 11:00
Dá se v AutoCAD (konkrétně LT) nějak nastavit, aby připojené XREF byly vidět, ale nešly vybírat? I když příslušné hladiny zamknu, tak pořád jdou bohužel vybrat. Např. v DDS-CAD jde nastavit, že připojené XREF nejdou vybírat, což velmi usnadňuje práci (např. při výběru prvků na výkrese, kdy se mi do toho nemotá XREF). Jde něco takového i v AutoCAD?
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 11:06
A opravdu se vyberou? Není to jen tak, že se "vysvítí" s ostatními vybranými, ale pak se objeví hláška ve smyslu "XCX entit vybrtáno, YY entit v zamčené hladině"? Ty v zamčené hladině se nevyberrou ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 123
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 11:39
No když kliknu na zamčenou hladinu, tak se mi vybere (nebo vysvítí; nevím jaký je rozdíl mezi vybráním a vysvícením). Já bych chtěl, aby to neudělalo nic. Aby zamknutá hladina s XREF byl jen obrázek na pozadí, se kterým nemůžu nic dělat (dokud hladinu neodemknu).
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2282
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 13:03
Když nejprve vyberete a pak budete chtít provést příkaz, tak se sice "jako vyberou", ale příkaz se neprovede (viz minulá odpověď)
Pokud nejdřív zadáte příkaz a pak budete vybírat entity, tak ty v zamčených hladinách se nevyberou
J. Mantlík

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1580
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 13:29
xref dejte do Defpoints a zmražte 0.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19917
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 13:33
Xref je jako jakákoliv jiná entita - pokud je v zamčené hladině, nevybere se. Pokud vadí uchopování, postupujte podle tipu https://www.cadforum.cz/cadforum/jak-vypnout-uchopovani-na-objekty-z-xrefu-tip12703
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Bonavox Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.led.2009
Lokalita: Austria
Používám:
DDS CAD Electrical, ePLAN Electric P8, AutoCAD LT
Stav: Offline
Bodů: 123
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Bonavox Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 17:00
Původně odeslal(a) johny johny napsal(a):

xref dejte do Defpoints a zmražte 0.
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Pokud vadí uchopování, postupujte podle tipu https://www.cadforum.cz/cadforum/jak-vypnout-uchopovani-na-objekty-z-xrefu-tip12703
To je přesně ono.
Byť poměrně překvapivý postup Tongue
Děkuji


EDIT: I když tedy funguje to jen do prvního dvojitého kliku kolečka myši (zoom na vše); po něm ten XREF zmizí ...
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1580
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 20:36
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Xref je jako jakákoliv jiná entita - pokud je v zamčené hladině, nevybere se.

Jakkoliv bych bez váhání řekl, že tento výrok není pravdivý, tak vzhledem k tomu, že všichni víme, jak to funguje, tak připusťme, že já i Bonavox jsme na tom terminologicky na štíru a nerozumíme správně činnosti "vybrání objektu".

Čili pak, prosím, jak správně nazvat činnost, kdy ukazatelem myši kliknu na objekt v uzamčené hladině a v paletě Vlastnosti se mi zobrazí jeho vlastnosti?! Nebo funkce LIST mi je vypíše?!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11589:Importované nebo připojené DWG do projektu Revitu nejde vybrat.
Tip 192:Nelze otevřít připojený XREF výkres.
Tip 1154:Moje změny stavu hladin se neuloží - při příštím otevření výkresu mám opět nezměněný stav.
Tip 4143:VIPV náčrtu Inventoru mi nejdou vybrat některé čáry (snadná pomoc).
Tip 6032:AutoCAD: Skutečně to chcete provést?
Tip 3435:Jak zadat odkaz na Xref jen s relativní cestou nebo bez cesty (path)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.