Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2929 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Uložení hodnoty a následné vložení

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 723
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uložení hodnoty a následné vložení
    Zasláno: 04.bře.2021 v 15:30
Dobrý den,
prosím o radu zda něco takového existuje, protože by to urychlilo práci.
Př:
mám dva objekty a chci je posunout (nikoli najednou) o vzdálenost, kterou si někde odměřím - např 1001mm. Popravdě mne nebaví toto pořád vypisovat, pokud edituji úsečku, křivku, posouvám objekty apod ... vše o tuto hodnotu.

Existuje něco ve stylu - nastav mi tuto hodnotu, kterou odměřím, jako hodnotu "X". Následně edituji cokoli nebo chci cokoli posunout a namísto číselné hodnoty bych zadal "X" a enter. Posunulo by se to přesně o hodnotu, která odpovídá X

Díky za rady
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1062
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2021 v 15:44
asi takové plácnutí... ale.. co zkusit "vylepšenou" schránku windows 10...? Kl. zkratka Win+V... má hystorii, dokonce se, v rámci stejného uživatele i sdílí, tak že je můžete používat jak v práci (home office) tak i doma... :-)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 723
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2021 v 15:49
Obávám se, že to nepomůže.

Vůbec nechci vyplňovat jakoukoli hodnotu.
Obdoba ekvidistanta - mohu zadat hodnotu číselně nebo si ji odměřit a automaticky se odměřená vzdálenost přenese na ekvid, tozn čísla vůbec nevyplním. Toto bych chtěl, aby se dalo použít, akorát by se to v rámci autocadu uložilo jako např "X", pak při jakékoli editaci bych namísto čísla vyplnil pouze ono "X" a to by obsahovalo odměřenou hodnotu...
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1580
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2021 v 17:32
Takovéto myšlenky, pokud máte LT, jsou poněkud odvážné.

Dle mého můžete zkusit takovéto makro. Resp. třeba 4 makra pro všechny 4 ortogonální směry.

move;;$M=$(getvar,userr1)<90 

Nevím zda zadání úhlu půjde jinak než fixně, asi ne.
Makro můžete mít na paletě, nebo klávesové zkratce.

To je jen takový tip - pro vás abyste otevřel nápovědu a sám se něco naučil. Já LT nemám, nemohu to vyzkoušet, čili tam může bvýt jiné omezení o kterém nevím.


Upravil johny - 04.bře.2021 v 18:11
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19916
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.bře.2021 v 22:22
Zadávání vektoru posunutí/kopie může být i formou ukázání na jiném objektu, takže můžete jen ukázat třeba koncové body nějakého jiného objektu. Další možnost je použít paměť v Rychlém kalkulátoru (Ctrl+8).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 723
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mikemamm Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 08:10
Tak přes rychlý kalkulátor to funguje dobře. Odměření vzdálenosti a hodnota skočí do kalkulátoru, poté přenést hodnotu na příkazový řádek. Tento styl jsem měl namysli. Jen marně pátrám jak k oběma těmto příkazům (odměř, vlož na příkaz řádek) přiřadit kl zkratku - v CUI jsem nedohledal...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8866:Úpravy žebříku se mi neuloží do výkresu.
Tip 9442:Nedokumentované nastavení: automatické zoom vše pro pohledy Inventoru
Tip 2320:Jak automaticky přidávat odkazy/popisy do vkládaných symbolů?
Tip 7050:Jak nastavit bod vložení pro vytvořenou značku náčrtu?
Tip 626:Potřebujete přidat atribut do bloku a chcete přitom zachovat existující již vložené bloky?
Tip 8282:Jak k DWG výkresu připojit elektronický podpis?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.