Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 04.bře.2021 v 15:30 |
Dobrý den,
prosím o radu zda něco takového existuje, protože by to urychlilo práci. Př: mám dva objekty a chci je posunout (nikoli najednou) o vzdálenost, kterou si někde odměřím - např 1001mm. Popravdě mne nebaví toto pořád vypisovat, pokud edituji úsečku, křivku, posouvám objekty apod ... vše o tuto hodnotu. Existuje něco ve stylu - nastav mi tuto hodnotu, kterou odměřím, jako hodnotu "X". Následně edituji cokoli nebo chci cokoli posunout a namísto číselné hodnoty bych zadal "X" a enter. Posunulo by se to přesně o hodnotu, která odpovídá X Díky za rady |
|
![]() |
|
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
asi takové plácnutí... ale.. co zkusit "vylepšenou" schránku windows 10...? Kl. zkratka Win+V... má hystorii, dokonce se, v rámci stejného uživatele i sdílí, tak že je můžete používat jak v práci (home office) tak i doma... :-)
|
|
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Obávám se, že to nepomůže.
Vůbec nechci vyplňovat jakoukoli hodnotu. Obdoba ekvidistanta - mohu zadat hodnotu číselně nebo si ji odměřit a automaticky se odměřená vzdálenost přenese na ekvid, tozn čísla vůbec nevyplním. Toto bych chtěl, aby se dalo použít, akorát by se to v rámci autocadu uložilo jako např "X", pak při jakékoli editaci bych namísto čísla vyplnil pouze ono "X" a to by obsahovalo odměřenou hodnotu... |
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1733 |
![]() |
Takovéto myšlenky, pokud máte LT, jsou poněkud odvážné.
Dle mého můžete zkusit takovéto makro. Resp. třeba 4 makra pro všechny 4 ortogonální směry. move;;$M=$(getvar,userr1)<90 Nevím zda zadání úhlu půjde jinak než fixně, asi ne. Makro můžete mít na paletě, nebo klávesové zkratce. To je jen takový tip - pro vás abyste otevřel nápovědu a sám se něco naučil. Já LT nemám, nemohu to vyzkoušet, čili tam může bvýt jiné omezení o kterém nevím.
Upravil johny - 04.bře.2021 v 18:11 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Zadávání vektoru posunutí/kopie může být i formou ukázání na jiném objektu, takže můžete jen ukázat třeba koncové body nějakého jiného objektu. Další možnost je použít paměť v Rychlém kalkulátoru (Ctrl+8).
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak přes rychlý kalkulátor to funguje dobře. Odměření vzdálenosti a hodnota skočí do kalkulátoru, poté přenést hodnotu na příkazový řádek. Tento styl jsem měl namysli. Jen marně pátrám jak k oběma těmto příkazům (odměř, vlož na příkaz řádek) přiřadit kl zkratku - v CUI jsem nedohledal...
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,163 sekund.