Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3775 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vykreslování různých hladin plotrem a pdf

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MartinSmo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.lis.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCad2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MartinSmo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vykreslování různých hladin plotrem a pdf
    Zasláno: 11.bře.2021 v 13:58
Ahoj všem, 
lze nastavit pravidla, aby některé hladiny byly vykresleny plotrem a jiné ne? to samé při tisku do PDF. Potřebuji aby se některé hladiny vykreslili při tisku plotrem a zároveň aby nebyly vykreslené do PDF. Vše potřebuji mít definované v jednom výkresovém rozvržení. Export do PDF probíhá pomocí "plotru" DWG To PDF.pc3.
Děkuji předem za odpověď
Martin


Upravil MartinSmo - 11.bře.2021 v 14:02
Martin
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2275
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 15:05
Ale v nastavení hladin máte možnost nastavit jakoukoliv hlaDINU JAKO NETISKNUTELNOU
J. Mantlík

Zpět nahoru
MartinSmo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.lis.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCad2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MartinSmo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 15:17
O tom vím, ale potřebuji, aby plotr HP DesignJet T1600 tisknul například všechny hladiny a zároveň aby export do pdf nevykreslil některé z hladin stejného výkresového rozvržení.
Martin
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2018 + Cadkon2018, Revit2019
Stav: Offline
Bodů: 120
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 17:27
napadá mne vytvořit dvě rozvržení, jedno pro ten plotr, druhé pro pdf. V každém si nastavíte které hladiny chcete tisknout
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19906
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 18:07
To bez nějakého přepnutí stylů, hladin nebo spíš kopie rozvržení neuděláte. Zvláště, pokud jde vše přes PDF - jedno a totéž PDF se nemůže chovat různě na různých tiskárnách, to by bylo proti smyslu PDF jako "elektronické kopie výkresu".
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
MartinSmo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.lis.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCad2021 LT
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MartinSmo Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2021 v 07:13
Řeším potíže s plotrem. Přešli jsme na bezořezový formát tisku (594mm) a řeším nastavení rámečku, jelikož plotter přidá k původnímu rámečku dalších 5mm - z tohoto důvodu se musí výkres stejně ořezávat. Kdyby se tiskly výkresy vždy ve formátu 2x A4 nad sebou tak to je bez problému. Bohužel jsou občas výkresy ve formátu 1,5x A4 nad sebou, kde nastává problém s ořezovými hranami papíru. Nevíte jak toto vyřešit, případně jak upravit tiskový rámeček?
Děkuji předem za odpověď
Martin
Martin
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2021 v 13:15
Původně odeslal(a) MartinSmo MartinSmo napsal(a):

Řeším potíže s plotrem. Přešli jsme na bezořezový formát tisku (594mm) a řeším nastavení rámečku, jelikož plotter přidá k původnímu rámečku dalších 5mm - z tohoto důvodu se musí výkres stejně ořezávat. Kdyby se tiskly výkresy vždy ve formátu 2x A4 nad sebou tak to je bez problému. Bohužel jsou občas výkresy ve formátu 1,5x A4 nad sebou, kde nastává problém s ořezovými hranami papíru. Nevíte jak toto vyřešit, případně jak upravit tiskový rámeček?
Děkuji předem za odpověď
Martin
To je v pořádku. Používejte jenom normalizované formáty. 
Role papíru mají šířku 297, 420, 594, 841 mm pro normalizované formáty A4, A2, A1, A0. 
Například formát A1 je 841x594 mm, rohové razítko výkresu má odsazení 10 mm doleva a 10 mm nahoru od pravého dolního okraje, mezi razítkem a okrajem papíru je souřadnicová síť šířky 5 mm. 
Rámeček kreslící plochy výkresu A3 je 410x287 mm, tedy těch 5 mm od okraje (nebo si můžete nechat větší pravý okraj pro vložení do desek).
Na plotteru zvolíte volbu "Tisknout jen potištěnou plochu".
Plotter ořízne výkres 5 mm za rámečkem kreslící plochy.



Upravil vbehun - 12.bře.2021 v 20:18
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5158:VIPSnadný přímý tisk z Revitu do vícelistového PDF souboru.
Tip 527:Proč je otočení mého výkresu nesprávné?
Tip 3378:VIPVykreslování do .PLT či PDF souboru bez přípony -Model či -Layout, vykreslování do zadaného adresáře.
Tip 2568:VIPDávkový tisk v Inventoru, dávkové publikování do PDF.
Tip 9146:Při hromadném publikování má PDF jiné okraje než u jednotlivých tisků.
Tip 8155:VIPAutomaticky číslované kopie výkresů nebo sady listů (upravený PLOT/PUBLISH).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.