Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2710 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Inventor a renderování závitů?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Berger Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Inventor a renderování závitů?
    Zasláno: 12.bře.2021 v 19:12
Občas potřebuji kromě výkresu vytvořit v Inventoru také 3D model ,který pak renderuji v sw, který umí realističtější obrázky, třeba v Keyshot.
Příklad v Inventoru vytvořím kostku s par otvory s BSP 1/4" závity vyexportuji. V Keyshot definuji materiál  mosaz definuji scenu atd. a chci vygenerovat  3d obrázek kostky.
Funguje to skvěle, bohužel bez závitů.

Poradíte kde je problém?




Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1472
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2021 v 20:12
Záleží na tom, do čeho exportujete, ale většina formátů závit nepodporuje. V Inventoru je závit zobrazený jenom jako textura.
Zpět nahoru
Berger Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.kvě.2016
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Berger Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 11:27
Popravdě neexportuji do ničeho, Keyshot umí načít přímo ipt, ale je to jak píšete, pokud je přímo v inventoru závit pouze jako textura a ne "vysoustružená" 3D drážka tak zavit v modelu fakticky není.

Co jsme zatím našel ta existuje Thead modeler který bohužel nepodporuje invertor novější než 2020 (mam ale nevím zda se tím zabývat když,  přešli  na online verzi, ale ta z 3 děr udělal zavit jen v jedné a do realistického závitu to má hodně daleko, modeluje zavít i tam kde není materiál, u křížení děr, závit vystupuje nad díru  atd.

Snad to nebudu muset dělat ručně jako tady

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 12:39
Tak to potom existuje jediná cesta - modelovat závit. Pochopitelně jen pro účel renderu.
Pokud to používáte častěji tak by stálo za zamyšlení vytvořit si iPrvek závitu, aby jste jej jednoduše vložil do modelu.
Zpět nahoru
bernardr Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.úno.2017
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCad, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 103
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bernardr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 19:24
Dobrý den
a) ten i-prvek by mně zajímal.
b) nebo si stačí nainstalovat zdarma aplikaci „Thread Modeler“ Autodesk Labs

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 406
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 22:04
Jen malá poznámka, fyzický model závitu je možný viz. předchozí příspěvek, totéž lze i v Parasolid CADech SW i SE, nicméně není li závit centrálním objektem renderu, je na místě textura přímo v KeyShot. Textury se z modelu do prostředí renderu nepřenesou. To platí jak pro Inventor tak i pro SW/SE. Proto je nutné umístit texturu na příslušnou plochu až v prostředí renderu (např. KeyShot).
Přikládám jednu texturu závitu na vyzkoušení, já zatím zkoušel jenom logo na rovné ploše a jednoduché to  bez patřičné praxe není.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/Screw_Threads3.jpg




Upravil rys-kt4 - 13.bře.2021 v 22:07
JanB.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.