Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4087 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Svařence v Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021, AM 2021, AIP 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Svařence v Inventoru
    Zasláno: 14.bře.2021 v 14:57
Už se tím zabývala starší témata, i já jsem už o tom psal, ale zajímá mě, zda jsou nějaké nové zkušenosti s výkresy svarků v Inventoru. Podle mě je nejlepší svary vůbec nemodelovat. Jinak když už, tak problém vidím v tom, že pokud modeluji přípravu svarových ploch, svary a následné obrobení, nejde vygenerovat to, čemu se říká "výkres pro svařování a obrábění". Tj. obrobený svarek bez vykreslených svarů a přípravy svarových ploch. To volba stavu modelu neumožní. Ta příprava je vůbec zapeklitá. Nepromítne se do modelů dílů, čili jejich výrobní výkresy jdou udělat pomocí výběru z položky Příprava (Stav modelu), nebo ze sestavy, kde se ostatní díly zneviditelní (starší rada tady z fóra). Řešení toho výkresu pro svařování a obrábění vidím dvojí, jedno krkolomnější než druhé. Buď vyexportovat soubor STEP s potlačenými svary a svarovými plochami, nebo vygenerovat Náhradu s vypnutými svary a přípravou svarových ploch (multibody part) a z té vyexportovat další sestavu. Z těchto modelů pak generovat výkres. Každopádně se těmito exporty odřízne výkres od původního modelu.

Upravil PepaG - 14.bře.2021 v 15:52
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.bře.2021 v 21:17
co v sestavě zapojit reprezentace a úroveň detailů.
Repre. s vypnutými svary, ... apod, dle potřeby.
Příprava, buď s ní počítat při tvorbě modelu dílu, nebo při zobrazení přípravy ve výkrese.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021, AM 2021, AIP 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 09:25
Děkuji, ano to je možné, ale ony ty svary se nechovají jako normální komponenta, to by musely být vypnuté napořád, protože jakmile je zapnu, objeví se všude, repre-nerepre:), ne jako normální komponenty. A pak to ztrácí smysl. No, nebo to obrátit - pro výkres ty svary natrvalo vypnout a pro nějaké prezentace, vizualizace odvodit náhradu sestavy.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 14:59
nevím zda jsem používal pohledovou repre, nebo úroveň detailu. Je potřeba to vyzkoušet.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021, AM 2021, AIP 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 15:18
Podle toho, jak jsem s tím experimentoval, tam ty svary buď jsou všude, nebo nejsou nikde, ať se jedná o pohledovou reprezentaci, nebo úroveň detailů, prostě není to normální komponenta.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 15:31
večer na to mrknu a pokud to zvládnu zkusím udělat nějaký záznam pro názornost.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2021 v 22:28
Vytvořil jsem svařenec z dvakrát použitého stejného dílu. V modelu mám dvě pohledové reprezentace Hlavní a Výchozí.
U jednotlivých pohledů výkresu je vypsáno i jeho nastavení.
Jsou tam i pohledy na oba díly, kde je vidět jak je příprava vidět jen na jednom z dílů (připomínám, že jde o jeden díl 2x použitý).
Snad je to pochopitelné.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 63825/svarek.jpg

Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021, AM 2021, AIP 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2021 v 09:29
Moc děkuji za váš čas a trpělivost, ale jestli to správně vidím, poslední obrázek (vpravo dole) vypadá tak, jako na mé první skice (MS Whiteboard, proto ten třes:), mě by ale zajímalo, jestli jde na výkrese nějak jednoduše zobrazit finálně obrobený svarek bez svarů a přípravy svar. ploch. U té Přípravy nejde na rozdíl od svarů vypnout viditelnost, je možné jen vypnout prvek, což způsobí spíš problémy.
Josef
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33734/svarek.JPG

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.bře.2021 v 15:53
Potom tedy nedělejte přípravu ani svary. Tak docílíte toho co potřebujete.
Svarovou přípravu může po dohodě předepsat technolog výroby.
Osobně se snažím toto vše dělat právě proto, aby bylo z pohledu jasné co a jak je.
Mám zkušenost, že když se svary nemodelují tak se na ně občas zapomene. Přijde se na to až při skládání kdy svar zavazí protože protikus nemá sraženou hranu. Model to při kontrole kolizí neukáže neboť kolizi nemá.
Rovněž neuvidíte zbytky svaru po obrábění.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD 2021, AM 2021, AIP 2021, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 64
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2021 v 12:43
To je zajímavý poznatek - to o tom zapomenutí:) Každopádně jste mi pomohl a já děkuji.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.