Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3031 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ikona zobrazující vazby/stupně volnosti

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
michaltopic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ikona zobrazující vazby/stupně volnosti
    Zasláno: 17.bře.2021 v 07:47
Zdravím. Jsem začátečník, pracující s Inventorem 2021 v malé firmě a nemám se koho zeptat. Dříve jsem dělal v Solid Edge a tam je ve stromu prvků u každého prvku ikonka kostičky, která se mění podle toho, jak je prvek zavazben. V Inventoru ale toto nevidím. Nemám tak rychlý přehled o tom, jaký prvek je ještě třeba zavazbit, respektive, které jsou již zcela zavazbeny. Jde to někde nějak nastacit, aby se to zobrazovalo? Je tam jen modrá kostička a ta se vůbec nemění.

Díky.
MT
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2021 Professional
Stav: Offline
Bodů: 466
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.bře.2021 v 15:25
Zdravím,

pokud vím tak takto to nastavit nelze.
Ikonka se změní pokud je komponenta Pevná. - pak je v ikonce navíc takový připínáček.

Jinak ale lze si odkontrolovat stupně volnosti - Menu Pohled/ ikona Stupně volnosti
Pak se u prvků komponent které nejsou plně zavazbeny zobrazí ty pohyby/rotace které jsou ještě možné (přímo v grafickém okně) 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
michaltopic Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 8
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2021 v 09:21
Ano, na funkci stupně volnosti jsem narazil a používám ji. Ale líbily se mi ty značky u té kostičky v SE. Holt si zvyknu, že tady to není.

Děkuji za odpověď.
MT
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 296
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.bře.2021 v 17:48
Dobrý den,
další možnosti této problematiky předvedeme na Autodesk LIVE 2022
nezapomeňte se registrovat. Wink



Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7421:Jak zjistit počet stupňů volnosti komponentů sestavy?
Tip 3856:Jak v modelu Inventoru zjistit nadbytečné vazby?
Tip 11507:Kde se v náčrtu Inventoru berou červené symboly šipek?
Tip 8746:Výběr komponent podle stupně volnosti nebo jiné vlastnosti.
Tip 10998:Pohybové vazby v importovaných modelech ve Fusion 360.
Tip 4271:VIPJak v sestavě zobrazit součásti, které mají jeden nebo více stupňů volnosti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.