Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3045 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Správce sady listů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 311
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Správce sady listů
    Zasláno: 31.bře.2021 v 12:07
Dobrý den,
pokouším se používat sady listů a mám zatím pár otázek.
1. Lze nějak nastavit, aby když publikuji do pdf, aby se některé výkresy publikovaly do samostatných pdf a některé do dohromady pdf? Např. mám schéma, které má několik A4 a ty bych chtěl mít v jednom pdf.
2. Lze nějak hromadně změnit cestu k jednotlivým výkresů?

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2021 v 15:30
ad 1) pokud používáte standardní příkaz publikování, tak ne
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 311
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2021 v 16:06
2) Odkazovanou stránku si sice nemohu přečíst, ale z názvu usuzuji, že odpovídáte na něco jiného.
Mám na mysli, když dělám např. projekt pro UR nebo DSP a pak chci zkopírovat původní projekt pro DPS, kde je jiná struktura adresářů a tedy se musí u každého rozvržení znovu nastavovat cesta.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.bře.2021 v 17:09
Aha, vy myslíte výkresové soubory - DWG, ne výkresy jako výstupy. Rozumím :-)

Změna cesty není nutná pokud jsou odkazy relativní (stačí přesunout .DST). Ale pokud jsou absolutní, budete potřebovat pro změnu cest něco jako toto: JTB DST Tool | AutoCAD Electrical | Autodesk App Store
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6062
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2021 v 02:42
ad 1) Lze to udělat tak, že označíte buď podsady nebo konkrétní listy, které chcete tisknout do jednoho PDF a v Možnostech publikování sady listů PDF... máte aktivní možnost Vícelistový soubor.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 270/CAD_Moznosti_publikovani_do_PDF_upr.png


PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2022
Stav: Offline
Bodů: 311
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.dub.2021 v 08:30
1) To vím, že můžu v možnostech pro publikování do pdf zvolit možnost "vícelistový soubor". Ale pak když cokoliv publikuji (tisknu do pdf), tak se vytváří pdf s názvem sady listů, což není praktické. Kdyby název souboru pdf vytvářel např. podle názvu podsady, tak by to bylo lepší, ale tak to asi nefunguje.
Zatím se mi zdá jednodušší tisknout ze sady listů jednotlivé listy, a pdf jsou pojmenované podle názvu listu a když mám ve výkrese více listů, tak to tisknout přímo z výkresu označením všech záložek rozvržení, které chci mít v jednom pdf a to publikovat.

2) U sady listů nikde nevidím, že by bylo možné nastavit cesty relativně. Ale když mám např. projekt v adresáři "AA", kde je DST souboru a dále tam je např. adresář "tisk", tak když přesunu celý adresář "AA", tak se odkazové soubory najdou, ale když přesunu některé soubory z adresáře "tisk" do jiného adresáře, tak už musím manuálně měnit cestu. Bohužel i když má 1 dwg soubor třeba 10 rozvržení, tak se asociace souboru musí nastavovat 10x. Škoda, že to nefunguje inteligentně jako u referencí.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4414:Zámečky ve Správci sady listů.
Tip 4776:Export tabulky/seznamu sady listů do Excelu.
Tip 11979:Jak exportovat sadu listů z AutoCADu do Excelu?
Tip 5580:Jak potlačit automatické otvírání Správce sady listů?
Tip 5896:Neaktualizují se mi náhledy ve Správci sady listů.
Tip 4111:Rychlé načtení sady listů projektu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,265 sekund.